V.l.n.r. Hein van Laarhoven, voorzitter van Het Speelvlak, Joop Goossens en Freek Arts voorzitter van de Juniorkamer.
V.l.n.r. Hein van Laarhoven, voorzitter van Het Speelvlak, Joop Goossens en Freek Arts voorzitter van de Juniorkamer. Foto: Hoedemaekers Venray

Nieuwe wip voor Speelvlak

VENRAY | Afgelopen week heeft Joop Goossens van het gelijknamige civiele techniekbedrijf een nieuwe wip overhandigd aan de Juniorkamer voor plaatsing in speeltuin Het Speelvlak in natuurgebied Vlakwater in Venray. Joop Goossens is onlangs genomineerd voor de Venrayse Ondernemersprijzen en heeft als dank hiervoor de wip geschonken.

In september 2007 werd het Speelvlak geopend. De voor iedereen toegankelijke speeltuin is destijds gerealiseerd dankzij de inspanningen van de Juniorkamer. De opdracht hiervoor werd destijds aan Joop Goossens gegund.

"In de afgelopen jaren zijn wij steeds actiever geworden op het gebied van aanleg en inrichting van speeltuinen. Een nieuw specialisme. Een van de projecten waar we erg trots op zijn is de realisatie van Het Speelvlak, een prachtige openbare speeltuin in Venray. Dit project hebben wij vanaf het ontwerp tot het plaatsen van de houten speeltoestellen en aanleg van valzones in eigen beheer uitgevoerd. Bij dergelijke projecten is er altijd intensief overleg tussen de opdrachtgever, doelgroep, buurtbewoners en andere betrokken partijen."

Acht jaar later is Het Speelvlak niet meer weg te denken uit Venray. Bezoekers komen niet alleen uit Venray naar de speeltuin toe, maar uit de hele omgeving. Voor kinderfeestjes, voor een dagje uit, of om even lekker te ravotten.

"We hebben destijds een plan gemaakt en het terrein opnieuw ingedeeld. De speeltoestellen die toen zijn geleverd geleverd zijn allemaal vervaardigd uit Robinia-hout en door ons geplaatst", weet Joop Goossens nog. "Onlangs hebben we nog in opdracht van de Juniorkamer de stormbaan gerealiseerd."

Als directeur-eigenaar van een bedrijf Venrays vindt Joop Goossens het belangrijk dat een Juniorkamer-initiatieven neemt die de Venrayse gemeenschap ten goede komt. Het Speelvlak is er daar een van.

"Als bedrijf staan wij dicht bij onze opdrachtgevers en we wilden iets geven aan Venray als dank voor de nominatie."