Afbeelding
Foto:

Venrays Verleden voor politiek

Venray | Maandagavond is, voorafgaand aan de algemene ledenvergadering van het Historisch Platform Venray, het zevende deel van de boekenreeks 'Venrays Verleden' gepresenteerd.

Dat gebeurde in ontmoetingscentrum De Kemphaan in Venray. De eerste exemplaren werden aangeboden aan de fractieleiders van de politieke partijen, van wie er zeven van de acht aanwezig waren.

Venrays Verleden 7 bevat evenals de vorige delen een breed scala aan cultuurhistorische artikelen die de gemeente Venray betreffen. De negentien artikelen worden afgewisseld met door Veldeke Venray aangedragen gedichten in het dialect. Venrays Verleden verschijnt om de twee jaar.

Op de foto overhandigt HPV-voorzitter Peter Teeuwen de eerste exemplaren aan de vertegenwoordigers van de politieke partijen. Hiermee wil het HPV de goede band met de Venrayse politiek onderstrepen.


Hotel voor arbeidsmigranten

Boskoop | Stef Blok, minister voor Wonen en Rijksdienst, heeft maandag samen met Tseard Hoekstra, wethouder van de gemeente Alphen aan den Rijn, ondernemer Jan Zeeman en Frank van Gool, directeur van OTTO Work Force in Venray, in Boskoop een hotel voor arbeidsmigranten geopend.

De locatie biedt huisvesting aan 350 arbeidsmigranten. Met dit samenwerkingsproject komen de gemeente Alphen aan den Rijn, uitzendbureau OTTO Work Force, huisvester Logejo en ontwikkelende vastgoedbelegger GREEN tegemoet aan het huisvestingsvraagstuk voor flexibele arbeidskrachten.

De huisvesting van arbeidsmigranten is een van de speerpunten van het Rijk. Op die manier wordt er zowel voldaan aan de vraag vanuit de markt als aan de vraag vanuit de overheid. "Arbeidsmigranten zijn cruciaal voor de Nederlandse economie; door de vergrijzing verdwijnen per jaar 100.000 mensen van de arbeidsmarkt, ze zijn dus hard nodig. Bovendien doen zij werk waarvoor onvoldoende Nederlanders te krijgen zijn", aldus Frank van Gool van OTTO Work Force.