Shop & Eat op Peel en Maas TV

Venray | Op Peel en Maas TV is donderdag 3 december de tweede uitzending van het kookprogramma 'Shop & Eat' te zien.

Chef-kok Jan Cremers van restaurant hoeve de Boogaard bereidt iedere week in het programma een gezond en gemakkelijk gerecht, gebaseerd op ideeën van klanten van PLUS Judith en Guido van Dijck. In de supermarkt zijn de recepten van de gerechten verkrijgbaar. De laatste uitzending, op 17 december, staat in het teken van het kerstdiner.

PLUS Judith en Guido van Dijck heeft een aantal klanten gevraagd welke gerechten zij graag zouden willen laten bereiden door een topkok.

Hun suggesties worden in een pop-up restaurant live klaargemaakt door chef-kok Jan Cremers, nadat de klanten zelf de benodigde ingrediënten bijeen hebben gezocht in de winkel. Zij mogen het resultaat ter plekke ook proeven.

De tweede uitzending is donderdag 3 december om 18.30 uur op Peel en Maas TV te zien (herhaling om het uur tot en met zaterdag 5 december 18.30 uur).


Beroepenavond

Venray | Rotaryclub Venray en Lionsclub Venray Peelparel houden op donderdag 10 december vanaf 19.00 uur in het Raayland College in Venray een beroepenvoorlichtingsavond.

De leerlingen van havo en vwo van leerjaar 3 tot en met 6 zijn uitgenodigd om samen met hun ouders deze avond bij te wonen. De beroepenavond heeft als doel de leerlingen een beter beeld te geven van de inhoud van een beroep. Ruim zeventig professionals lichten op die avond hun dagelijkse werkzaamheden toe en geven inzicht geeft in de keuzes die ze moeten maken en de dilemma's die ze tegenkomen in hun beroep. En ze vertellen over de uitdagingen en problemen waarmee ze worden geconfronteerd. De lijst beroepen is samengesteld naar aanleiding van een enquête onder de leerlingen.

De leerlingen en hun ouders kunnen gaan luisteren naar onder meer een pedagoog, sportinstructeur, ingenieur, rechter, hotelmanager, huisarts, ICT-deskundige, bouwkundig projectmanager en een webdesigner. Voor de leerlingen kan hier een meer gemotiveerdere keuze van hun profiel of hun toekomstige studie uit voortkomen.


Open Coffee

Horst | Woensdag 15 december vindt er weer een Open Coffee Met… Horst-Venray plaats in het Parkhotel in Horst. Vanaf 08.30 uur kunnen ondernemers uit de regio Noord-Limburg gratis deelnemen aan deze keer een 'Open Coffee Met… en Match'.

In de 'Open Coffee Met… en Match' worden alle deelnemers in een aantal gevarieerde werkvormen met elkaar in contact gebracht. De gesprekken gaan veelal over andere onderwerpen dan in de 'normale'Open Coffee Met… Enerzijds gaan ze in gesprek over onderwerpen waar ze meestal niet met elkaar over in gesprek gaan, anderzijds proberen ze ook een stukje de diepte in te gaan. Aanmelden mag, maar hoeft niet. Open Coffee Met… is een nieuwe organisatie voor ondernemers voor Horst en Venray.

Deze twee zijn in de nieuwe Open Coffie-organisatie gefuseerd. Elke derde dinsdag van de maand staat vrijblijvend netwerken centraal in het Parkhotel Horst.


Vliegoefening

Vredepeel | In het luchtruim boven en rondom de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel vinden van maandag 7 tot en met vrijdag 11 december vliegactiviteiten plaats in verband met de oefening Advanced Windmill.

De vliegtijden: maandag van 18.00 tot 22.00 uur, dinsdag van 9.00 tot 22.00 uur, woensdag van 9.00 tot 22.00 uur, donderdag van 9.00 tot 22.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. De oefening Advanced Windmill heeft als doel het opleiden van militairen die vanaf de grond per radio aanwijzingen geven aan vliegers van jachtvliegtuigen over de precieze locatie van de aan te vallen doelen.

De vliegtuigen starten en landen niet op de Luitenant-generaal Bestkazerne.