Afbeelding
Foto: Hoedemaekers Venray

De Piëlhaas gastheer SLV

Venray | De 7x11-jarige vastelaovesvereniging De Piëlhaas in Venray fungeerde zaterdag als gastheer voor heel vastelaovendminnend Limburg.

Na de officiële ontvangst van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) in het gemeentehuis, waarbij burgemeester Hans Gilissen vanwege zijn verdiensten voor de Limburgse vastelaovend werd onderscheiden met de SLV-medaille, ging het feest verder in de schouwburg. Daar werd de Orde van de Gulden Humor, de hoogste Limburgse vastelaovesonderscheiding, uitgereikt aan vastelaovesgenieter, presentator, programmamaker, schrijver, zanger en columnist Frans Pollux uit Venlo.

Maar daarmee was de koek nog niet op voor alle vastelaovesvierders, want 's avonds vond in een bomvolle Evenementenhal Venray een feestavond plaats met optredens van tal van Limburgse artiesten, onder wie Beppie Kraft, W-Dreej en de Toddezèk. Daar werd Frans Pollux ook door onder meer gouverneur Theo Bovens in het zonnetje gezet (foto). Foto: Hoedemaekers Venray.

Alzheimer Café

Venray | Het Alzheimer Café Venray is op maandag 14 december weer open.

Het thema van de avond is: Dementie en Intimiteit: In gesprek met een naaste. Het café vindt plaats in De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray. De inloop is vanaf 19.00 uur en aanvang van het programma is om 19.30 uur. Voor meer informatie: avondcoördinator Joke Halmans, telefoon (0478)583806.