Nienke Muijsers verloor met Venray zondag nipt van Bakel.
Nienke Muijsers verloor met Venray zondag nipt van Bakel. Foto: Henk Lammen

"We kunnen trots zijn"

Venray-Bakel 3-4 (2-2). Doelpunten Venray: Elke Nieuwenhuijs, Lenneke Paijens en Bo de Bruin.

VENRAY | De hockeysters van Venray gingen in de vierde klasse A onderuit tegen Bakel. Het middenmootduel eindigde, na een 2-2 ruststand, in een nipte 3-4 zege voor de gasten. De Venrayse doelpunten werden gescoord door Elke Nieuwenhuijs, Lenneke Paijens en Bo de Bruin.

Door Henk Lammen

"Het zou mooi zijn als we met winst de winterstop ingaan. Dit vanwege de spirit, maar vooral vanwege het klassement." De woorden van coach Pim Paijens voorafgaand aan het duel tegen Bakel lieten aan duidelijkheid niets te wensen over. De omstandigheden op sportpark De Wieën waren echter verre van ideaal. De stromende regen geselde de lichamen van de 22 hockeysters, een beeld dat pas in de tweede helft veranderde toen het droog werd. In de beginfase zetten de gasten uit Bakel meteen hoog druk op de verdediging van de thuisploeg. Bakel profiteerde van de snelheid in de aanval en nam binnen tien minuten brutaal een voorsprong: 0-2.

Venray schrok wakker, trok het initiatief naar zich toe en kwam nog voor de pauze op gelijke hoogte. Aanvalster Kim van Kessel passeerde met speels gemak enkele tegenstanders en bediende collega-aanvalster Elke Nieuwenhuijs op maat. Die wist wel raad met dit buitenkansje: 1-2. Op slag van rust bracht middenveldster Lenneke Paijens na een fraaie solo Venray op gelijke hoogte.

Na de pauze was het spelbeeld identiek aan de eerste helft. De gasten zetten druk, maar door in een 4-4-2 opstelling te beginnen, werd de thuisploeg deze keer niet verrast. Integendeel, uit een goed uitgevoerde strafcorner kwam Venray door een treffer van Bo de Bruin op voorsprong: 3-2. Bakel wisselde vervolgens snel door en maakte optimaal gebruik van de conditie en snelheid in de ploeg. De speelsters uitten echter hun frustraties over de achterstand ook verbaal. Venray leek daarvan onder de indruk en incasseerde in de slotfase nog twee treffers en leed daarmee een onnodige nederlaag.

Coach Pim Paijens was reëel in zijn commentaar na afloop: "We hebben ons best gedaan, helaas hebben we aan het kortste eind getrokken. Beide teams waren in een spannende wedstrijd aan elkaar gewaagd."

Aanvalster Nienke Muijsers kon zich wel vinden in de woorden van haar coach. "We kunnen trots zijn op wat we vandaag als team hebben laten zien." Met de nederlaag sluit Venray de eerste helft van de competitie af met een teleurstellende zevende plaats op de ranglijst. "Ja, we wilden kampioen worden en hebben de lat daarmee voor onszelf heel hoog gelegd", aldus de sympathieke aanvalster.

De 25-jarige Muijsers ziet echter ook genoeg lichtpuntjes. "Aan het begin van het seizoen is er veel jeugd bijgekomen. Dames die echt goed kunnen hockeyen, maar voor het team betekende dit dat we in het begin nog zoekende waren. Desondanks doen we het niet slecht, we staan niet waar we wilden staan, maar zijn ook niet ontevreden." De hockeydames gaan zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie die op zondag 3 januari begint in Mierlo met wedstrijden tegen Mierlo en Peel en Maas. Echter zonder Nienke Muijsers: "Ik heb al langer last van een vervelende knieblessure, daarom laat ik de zaalwedstrijden aan me voorbij gaan. Ik richt me nu op de tweede helft van de veldcompetitie."

Ze is er van overtuigd dat de Venrayse hockeysters na de winterpauze nog een rol van betekenis kunnen spelen. "Een kampioenschap is niet meer haalbaar, maar gezien de groei die we als team doormaken, hopen we nog op een klassering in de top drie. Dat is nu onze doelstelling. Hopelijk kunnen we dan via een eventuele nacompetitie toch promoveren naar de derde klasse. Lukt dit niet, dan kunnen we als team doorgroeien in de vierde klasse en een seizoen later voor promotie gaan."