Miranda Jaspers verloor zaterdagavond op de slotdag drie enkelspelen.
Miranda Jaspers verloor zaterdagavond op de slotdag drie enkelspelen. Foto: Henk Lammen

"Stoppen, dat nooit!"

Red Stars-Shot'65 1-9. Punt Red Stars: dubbel Ena Spahic/Miranda Jaspers.

VENRAY | De tafeltennissters van Red Stars, rodelantaarndrager in de tweede divisie D, waren zaterdag in kansloos in het thuisduel met koploper Shot'65. De ploeg uit Zwijndrecht won met 1-9 en kon vervolgens in Venray een kampioensfeestje bouwen. Het enige Venrayse punt werd gescoord in het dubbelspel door Ena Spahic en Miranda Jaspers. Jaspers, Spahic en Lisa Martens verloren al hun enkelpartijen.

Door Henk Lammen

"Het ging buiten het dubbel niet echt goed. Dat was de enige eer die gered kon worden", lacht Miranda Jaspers na afloop van het duel tegen de nieuwe kampioen. Waar de kampioenen een feestje vieren, berusten de drie Venrayse speelsters na opnieuw een nederlaag. De zussen Davina en Janine Snoep en Nathalie Nobel hadden zaterdagavond in de tafeltennisaccommodatie van De Wetteling de drive om de laatste competitiewedstrijd in een overwinning om te zetten. De Red Stars-speelsters stonden voor het duel al laatste en hoefden niet tot het uiterste te gaan. "Nee, we konden niet degraderen", zegt de 20-jarige Jaspers. "Dit is op landelijk niveau de laagste klasse. Door de terugloop bij de dames en de meisjes zijn in die categorieën minder klassen. Veel dames spelen mee bij de heren."

Toch had het vijftal Miranda Jaspers, Lisa Ge, Ena Spahic en de zussen Lynn en Lisa Martens, voorafgaand aan de najaarscompetitie hogere verwachtingen. Een plaats in de middenmoot was het streven bij de Venrayse tafeltennisvereniging. Er waren gerechtvaardigde excuses dat het uiteindelijk anders liep en Red Stars de competitie als hekkensluiter afsloot. "Lynn traint nauwelijks en van Lisa en Lisa mochten we niet verwachten dat ze nu al veel punten binnen zouden halen. Ena is in het seizoen echt gegroeid en mag er trots op zijn dat ze de nodige punten heeft gehaald. Die heeft het prima gedaan. Bovendien stonden we in een hele sterke poule. Sommige teams waren in vergelijking met andere jaren echt versterkt."

De toekomst van het Venrayse damesteam is onzeker. Het is nog de vraag of Red Stars aan de start verschijnt bij de voorjaarscompetitie in 2016. "Binnenkort gaan we met alle speelsters om de tafel zitten om te bekijken wat de mogelijkheden, eisen en wensen van iedereen zijn. Aan de hand daarvan wordt besloten of we wel of niet doorgaan." Jaspers hoopt in ieder geval dat Red Stars ook volgend jaar een damesteam heeft. De fanatieke tafeltennisster zou het zonde vinden als het team uit elkaar valt. Spelen bij een herenteam is een optie, maar voor haar niet het eerste alternatief. "Wij kunnen nog heel veel leren en beleven ook echt plezier aan het spelletje. Met vijf dames kun je bovendien lekker met elkaar kletsen. Ik zou het echt jammer vinden als we stoppen. Ik heb goede hoop dat het goed komt. De zussen Lisa en Lynn hebben al laten weten volgend seizoen weer meer te willen spelen. Het is te hopen dat we het team bij elkaar kunnen houden."

Stoppen komt in haar woordenlijst sowieso niet voor. "Dat nooit. Dan heb ik zaterdag vrij. Wat moet ik dan doen. Ik doe al mijn hele leven tafeltennissen. Ik wil zo lang mogelijk blijven spelen, want anders zou ik het spelletje absoluut missen."