Kerstconcert VGT

venray | Vocal Group Transparant (VGT) uit Venray brengt op zondag 20 december een kerstconcert op de planken van de schouwburg in Venray. Het concert begint om 14.00 uur.

Transparant ontvangt als gast het gemengde koor Les Amis du Bon Coeur uit Roermond.

Verder zijn er enkele optredens van koorleden, zoals een solo van Jacqueline Verrijth en een duet met Lissa van Soest.

Verder gaat Justen Beer, winnaar van Everybody Dance Now 2013, breakdancen. VGT trapt het kerstconcert af en daarna volgen zowel voor als na de pauze blokken van optredens door de gastheer en het gastkoor, gelardeerd door de solo, het duet en de breakdance.

Met het thema van de jubileumvoorstelling All around the World in gedachten is door VGT gezocht naar kerstrepertoire.

Er werden minder bekende traditionals gevonden uit diverse landen. Samen met film- en gospelnummers en moderne nieuwe sfeervolle kerstnummers werd een verrassend concert in kerstsfeer gesmeed. Net als altijd zijn de kerstnummers die het koor zingt speciaal voor dit koor gearrangeerd door dirigent René Pisters.

Koor Les Amis du Bon Coeur staat onder leiding van dirigent/organistpianist Naud Reyners. Voordat VGT aan het kerstconcert begint, is er op zaterdagavond nog een chique 'generale'. Ze zingen dan namelijk tijdens het kerstconcert van fanfare Les Montagnards in Bergen.

Kijk op de website www.vocalgrouptransparant.nl voor meer informatie.