Musical en cabaret in schouwburg

Venray | Het meisje met het rode haar met onder meer Jim Bakkum en Joke de Kruijf is op donderdag 3 december vanaf 20.00 uur te zien in de Venrayse schouwburg.

Het meisje met het rode haar is een musical over Nederlands bekendste verzetsheldin. Een vrouw op een bankje. Het zachte geluid van de rijdende vrachtwagen vermengt zich met het geluid van de naderende branding. Ze zijn er bijna. Nog even dan wacht onherroepelijk het einde voor Hannie Schaft. Haarlem, 1943.

Ze wil niet langer lezen over recht maar iets doen en sluit zich aan bij het gewapend verzet. Ze neemt het heft in eigen handen en pleegt vele aanslagen op landverraders. Wanneer mede-verzetsstrijder en vriend Hugo bij een aanslag omkomt, zweert ze hem te zullen wreken. Een adembenemend en waargebeurd verhaal.

Cabarestafette wordt gehouden op vrijdag 4 december. Wie verrast wil worden door jonge cabarettalenten is van harte welkom. De cabaretiers zijn Kiki Schippers, René van Meurs & Nabil. Met drie uiteenlopende acts, virtuoze presentatie en muziek van Pica DJ, die de zaal voorafgaand opwarmt is een prikkelende avond gegarandeerd. Aanvang 20.00 uur.

In zijn tweede avondvullende cabaretvoorstelling Vrijspraak op woensdag 9 december wil Rayen Panday vrij zijn, maar zich vooral ook vrij voelen. Want wat doe je als je eindelijk vrijgesproken bent van al je verplichtingen? Alles dat je leuk vindt natuurlijk! Althans… dat zou je denken. Vrijspraak gaat over je niet meer schuldig te hoeven voelen op te houden met de schuld bij anderen neer te leggen. Aanvang 20.00 uur.