Gemeente mist veel parkeergeld

VENRAY | De twee parkeerproeven kosten de gemeente 1,1 miljoen euro. Verreweg het grootste deel bestaat uit misgelopen parkeerinkomsten. Op 18 november is het betaald parkeren in het centrum afgeschaft. De eerste proef loopt tot en met 31 januari. Tijdens deze periode is het overal gratis parkeren.

Daarna volgt een tweede proef, van 1 februari tot half mei, met alleen betaald parkeren op de slagboomterreinen (Blekersveld en Raadhuisstraat) en in de parkeergarage.

De laatste weken van het jaar zijn ook een piekperiode voor het parkeren. Dit jaar niet, want in de periode van 18 november tot 1 januari wordt 363.000 parkeergeld misgelopen. Daar komt in 2016 nog eens 684.000 euro bij. Omdat er in deze periode deels betaald moet worden, verwacht de gemeente nog 58.000 euro te kunnen innen.

Het onderzoek naar de effecten van de proeven en de aanpassingen aan de parkeerapparatuur kosten 120.000 euro. Daarmee komt de totale kostenpost uit op 1,1 miljoen euro. Dit wordt betaald uit de parkeerreserve. Daarin zat begin dit jaar nog 2 miljoen euro. In de raadsvergadering van 17 mei neemt de gemeenteraad een definitief besluit.