De Diepeling: geen actieve recreatie

CASTENRAY | De Diepeling wordt na de ontgronding een recreatiegebied. Maar de enorme waterplas tussen Castenray en Tienray mag geen concurrent worden van het nabijgelegen Kasteelpark Ter Horst of de Witte Vennen in Oostrum.

De beide gemeenten Venray en Horst aan de Maas willen ook geen intensieve recreatie rond De Diepeling. Dus geen camping, chalets of andere dag- en verblijfrecreatie. Er komen wel wandel- en fietsroutes rondom de gehele plas. De Diepeling ligt in het beekdal van De Groote Molenbeek in een vrij open agrarisch landschap. De waterplas moet daarom een landelijk karakter uitstralen. Zoals bijvoorbeeld Reijndersmeer in Bergen.

Ook zou De Diepeling verbonden kunnen worden met andere wateren in de omgeving. Niet alleen met Kasteelpark Ter Horst en de Witte Vennen, maar ook met de oude Maasarmen en de visvijver in Wanssum.

Er komt voor De Diepeling een gebiedsvisie met concrete projecten. Deze visie moet in april klaar zijn. Daarbij worden ook de dorpsraden en omwonenden betrokken.