Afbeelding
Foto:

Whiskyproeverij bij PLUS Venray

Venray | Supermarkt PLUS Judith & Guido van Dijck houdt op zondag 6 december een whiskyproeverij. Enkele weken geleden is de indeling van de slijterij flink aangepakt en naast toevoegingen van onder andere nieuwe soorten cognac en gin is vooral het assortiment whisky flink uitgebreid.

Whiskyclubs schieten uit de grond, veel liefhebbers maken trips naar Schotland om stokerijen te bezoeken en er worden veel festivals en proeverijen gehouden. Voor sommige mensen is whisky zelfs een middel geworden om in te beleggen. Maar, de echte genieter wil natuurlijk de intense smaken van een bijzondere fles beleven. Whisky wordt gemaakt om op te drinken, niet om te bewaren. De proeverij wordt verzorgd door Willy Janssen, oud-medewerker van Plus van Dijck en whiskyliefhebber.

Aan de hand van zeven whisky's neemt hij de deelnemers mee in het verhaal over hoe deze drank gemaakt wordt, hoe en wat je zoal kunt proeven en wat je tegen kunt komen in de wereld van single malt, blend en andere Schotse bijzonderheden. Hij gaat ook verhalen vertellen over de diverse reizen die hij gemaakt heeft langs inmiddels al vele whiskystokerijen in het Schotse landschap. De proeverij begint om 14.00 uur en duurt tot rond 17.00 uur.

Kaartjes voor de proeverij zijn verkrijgbaar bij de balie van de PLUS-supermarkt in Landweert.


Judoka's kampioen

Roermond | Vier judoka's van de Venrayse Judo Vereniging hebben een provinciale titel behaald tijdens de Limburgse kampioenschappen voor jeugdjudoka's in Roermond. Naast de vier Limburgse kampioenen slaagden zes andere judoka's erin een ereplaats te behalen. Kampioen van Limburg in hun leeftijd en gewichtscategorie werden Ibtissan Drissi, Klaas Nabben, Daan Flinsenberg en Koen Flinsenberg.

Uitslagen: 2) Jabir Aajour, Moaad Aajour. 3) Marit Woertman, Amin Elyaqine, Sjors Tijssen, Lyam van der Groef.

Ook werd er deelgenomen aan een toernooi in Geleen

Uitslagen: 2)Petran van Acquoij, Bora Soysal, Quinten van Rhee, Lyam van der Groef. 3) Daan Flinsenberg, Sjors Tijssen

Op zondag 13 december worden de jaarlijkse clubkampioenschappen in de eigen dojo gehouden.

Op foto staand: Amin Elyaqine (links), R. Jabir Aajour. Zittend: Klaas Nabben (links), R. Daan Flinsenberg.


Excursie
De Maasduinen

Venlo | In Nationaal Park De Maasduinen vindt op zondag 6 december om 10.00 uur een excursie plaats. De wandeling start vanaf de parkeerplaats bij bezoekerscentrum De Maasduinen aan de Bosserheide 3e in Well.

De excursie is gratis en duurt circa twee uur. Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd.

Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.


Dumoulin beste wielrenner Limburg

Sittard | Tom Dumoulin is maandagavond opnieuw uitgeroepen tot wielrenner van het jaar in de provincie Limburg

De Maastrichtenaar kreeg tijdens de uitreiking op het complex van Watersley in Sittard meer stemmen dan Wout Poels uit Blitterswijck en Mike Teunissen uit Ysselsteyn.

Dumoulin boekte dit jaar vijf overwinningen in de World Tour en droeg tot de laatste etappe de leiderstrui in de Ronde van Spanje, Dumoulin, die net als Poels en Teunissen aanwezig was bij de prijsuitreiking, won de prijs de afgelopen twee jaar ook al.

Trainingen Synthese

Venray | Synthese biedt in het voorjaar van 2016 diverse trainingen aan. Voor meer informatie over het aanbod: Yvonne Imming, telefoonnummer (0478)517300.

Onderstaande trainingen worden gratis aangeboden: Puber in huis: In de cursus Puber in huis worden de ouders ondersteund in het omgaan met puberteitsproblemen. De training start op 21 januari van 19.00 tot 21.00 uur. Blijf in Balans: training voor mantelzorgers. Deze training maakt bewust van patronen en helpt te ontdekken hoe in balans te blijven. De training start op 20 januari van 10.00 tot 12.00 uur.