Afbeelding
Foto: ron koenen

Bridgedrive voor Unicef geslaagd

Venray | In het weekend van 21 en 22 november werd in heel Nederland gebridged ten bate van Unicef. Op zondag 22 november vond de tweede landelijke bridgedrive in Venray plaats in de Witte Hoeve. De opening werd verricht door wethouder Luciƫn Peeters (foto).

Deze bridgedrive is een vorm van fondsenwerving voor Unicef en het is de verwachting dat deze jaarlijks in het voorlaatste weekend van november plaatsvindt. Daarnaast is het ook de bedoeling om hiermee meer bekendheid te geven aan het werk van Unicef.

Nu de wereld op zoveel plaatsen in brand staat verkeren veel kinderen in oorlogssituaties. Kinderen zijn vaak met hun ouders op de vlucht en moeten veel ontberen, hebben geen huis, geen goede gezondheidszorg etc. Unicef helpt waar het nodig is, zonder onderscheid te maken in politieke kleur, religie of ras.

Bridgen is heel populair in Venray gezien het grote aantal leden van bridgeclubs. Daarnaast zijn er ook veel thuisbridgers. Er hadden zich dan ook 32 koppels ingeschreven. Terwijl buiten de temperatuur aardig daalde werd binnen in een warme, gezellige sfeer gestreden voor de mooie prijzen die door diverse sponsoren beschikbaar waren gesteld. Het inschrijfgeld ad 20 euro per koppel komt dan ook vrijwel geheel ten goede aan Unicef. De opbrengst van deze bridgedrive zal gaan naar het verzachten van de nood van kinderen in oorlogsgebieden en de hongersnood in Mozambique. Vrijdag is in het Peel en Maas Journaal een verslag van de bridgedrive te zien. Aanvang: 19.00 uur.