Afbeelding
Foto: ron koenen

Jubilaris St. Petrus Banden

Venray | Bij het jaarlijks St. Cecilia-feest van parochiekoor St. Petrus Banden is Truus van Rijswijck-Verhoeven onderscheiden met de eremedaille in zilver van de St. Gregoriusvereniging voor haar 25-jarig lidmaatschap.


Sportarts vanaf 1 januari in basisverzekering

Venray | Sporten is helemaal 'in'. Meer dan 7,5 miljoen mensen in Nederland doen georganiseerd aan sport. Verder worden er nog ruim 6 miljoen mensen gerekend tot 'bewegers'. De keerzijde daarvan is het aantal blessures. Dat is met 4,5 miljoen per jaar enorm groot.

Maar voor al deze geblesseerden is er goed nieuws! Behandeling door de sportarts wordt met ingang van 1 januari vergoed uit de basisverzekering. Sportartsen kennen de sportwereld van binnenuit en weten wat presteren is. Bovenal zijn ze deskundig als het gaat om blessures die maar niet overgaan. Ook kunnen ze goed inschatten hoeveel belasting een sportend mens, rekening houdend met zijn leeftijd, aan kan.

Het is dan ook een misverstand dat sportartsen er alleen zijn voor topsporters. Ook amateur sporters met blessures of chronische klachten kunnen bij hen terecht. En omdat de kosten van een bezoek aan de specialist voortaan worden gedekt uit de basisverzekering, hoeft er geen financiële drempel meer te bestaan. Wel is een verwijzing door de huisarts noodzakelijk.

In een voorlichtingscampagne 'Nog steeds last van die blessure?', wordt gewezen op de grotere toegankelijkheid van de sportarts voor álle sporters. Meer informatie www.sportzorg.nl


Wandeling

Venlo | Stichting het Limburgs Landschap houdt op woensdag 9 december op de Groote Heide in Venlo een wandeling die in het teken staat van de kortste dag. De excursie vertrekt om 13.30 uur vanaf Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 in Venlo en duurt ongeveer twee uur. Aanmelden is niet nodig. De gidsen nemen de deelnemers mee op excursie.