Afbeelding
Foto: ron koenen

Nieuw tennistoernooi

Venray | Dit jaar zal in Tennishal Maascourt te Venray tussen 26 december 2015 en 3 januari 2016 voor het eerst het Nu-Swift Open worden georganiseerd. Vanuit TC Rohde hebben Rob Olthoff en Micha Saalmink de handen ineengeslagen met vanuit TCV Twan Lensen, Marleen Lensen, Tim Cornelissen en Hans Wethly.

Toen de eerste positieve gesprekken waren gevoerd, werd al snel gezocht naar bedrijven die hun naam zouden willen verbinden aan dit Open KNLTB indoortoernooi. Al snel was er contact met Nu-Swift Brandbeveiliging, waarvan directeur Timo Elbers direct enthousiast was over het initiatief en de opzet van dit toernooi. Andere sponsoren die dit toernooi steunen zijn detacheringbureau Xelvin en Tandtechnisch laboratorium Custers uit Oostrum.

Bij dit tennistoernooi gaan prestatief en recreatief tennis 'hand in hand' met elkaar. De focus ligt op deelnemers van verenigingen uit de gemeente Venray en de aangrenzende gemeentes. Er is gekozen voor een toernooi waarin alleen dubbel en gemengd dubbelwedstrijden worden gespeeld in de speelsterkte 2 tot en met 8.

Er wordt op tijd gespeeld waarbij alle wedstrijden één uur duren. Tijdens het finaleweekend is er op zaterdagavond 2 januari een feestavond die toegankelijk is voor alle deelnemers met hun familie en vrienden.


Wereldpaviljoen open voor vluchtelingen

Steyl | Het Wereldpaviljoen in Steyl zet de deuren open voor vluchtelingen. Het is een plek waar inwoners van de regio vluchtelingen kunnen ontmoeten en omgekeerd. Zo kunnen ze elkaars culturen leren kennen.

Op basis van waarden, democratie en vrijheid, willen zij in gesprek gaan met vluchtelingen. Samenwerking met vluchtelingen en hun organisaties sluit aan bij de doelstelling van het Wereldpaviljoen.

Het Wereldpaviljoen geeft concrete handreikingen die mede een bijdrage kunnen leveren aan een breder draagvlak. Het Wereldpaviljoen werkt nu ook al met vrijwilligers die ooit vluchteling waren. Het biedt vluchtelingen een zinvolle besteding van de tijd aan door vrijwilligerswerk te verrichten en op die manier in contact te komen met de vrijwilligers en gasten. Hierover wordt overleg gevoerd met het COA, de Regionale Asielzoekerscentra en de gemeenten in de regio.