Afbeelding
Foto: ron koenen

Kalkoen Vaker Doen

Ysselsteyn | Tijdens een informele bijeenkomst op 17 november heeft de werkgroep Kalkoen Vaker Doen op locatie bij kalkoenhouder Twan Jenniskens een kalkoenvleespakket overhandigd aan gedeputeerde Patrick van der Broeck van de provincie Limburg en Leon Faassen, voorzitter van de LLTB.

Hiermee wil de werkgroep, die bestaat uit een tiental Limburgse kalkoenhouders, de provincie Limburg en de LLTB bedanken voor hun ondersteuning in het project Ketenverdienmodellen. Tijdens dit project is de fundering gelegd voor het onlangs door de werkgroep geïntroduceerde concept De Slanke Bourgondiër. De naam De Slanke Bourgondiër verwijst naar de bourgondische uitstraling van kalkoenvlees in combinatie met het lage vetgehalte dat kalkoen bevat. De Slanke Bourgondiër heeft inmiddels een eigen assortiment, een website, en is ook actief op Facebook en Twitter. In de zomer van 2015 zijn vier kalkoenhouders onder de vlag van De Slanke Bourgondiër gestart met de huisverkoop van hun eigen kalkoenvlees, waaronder Twan Jenniskens uit Ysselsteyn. Het doel van deze huisverkoop is om de bekendheid van kalkoenvlees te vergroten en de verkrijgbaarheid te verbeteren. Uiteindelijk hoopt de werkgroep dat het concept zich vanuit de huisverkoop doorontwikkeld en dat Nederlands kalkoenvlees over een paar jaar weer verkrijgbaar is in de Nederlandse slagerijen en supermarkten.


Expo Had Verheyen

Veulen | De werken van de Veulense kunstschilder en musicus Had Verheyen zijn vanaf zondag 29 november tentoongesteld in wijkcentrum 't Schöpke in Venray.

De expositie duurt t/m 31 januari 2016. Bijzonder aan Music & Images is dat de twaalf werken 'een muzikale kruisweg' uitbeelden. De kruisweg van de artiest, anders gezegd 'stil staan bij idolen'. Voor muzikant Verheyen zijn dat Johnny Cash, Willie Nelson, The Eagles en Emmylou Harris. Zij zijn door Verheyen weergegeven op twaalf schilderijen. Elk schilderij vertelt een bij de verbeelde artiest behorend lied. Tijdens de opening worden deze liedjes door artiesten live vertolkt. De expo begint om 14.30 uur. Meer info via www.hadverheijen.nl.

Lourdesreis 2016

Venray | Lourdesgroep Maas en Peel gaat van 22 tot en met 27 mei en van 7 tot en met 12 september naar Lourdes. Deze medisch verzorgde vliegreizen zijn geschikt voor jonge en oude, zieke en gezonde mensen. Meer informatie via Cristien Goumans via telefoon (0478)636676, 06-23532814 of kijk op www.lourdesgroepmaasenpeel.jouwweb.nl.