De korfbalsters van SVOC'01 zijn genomineerd voor de titel sportploeg van het jaar
De korfbalsters van SVOC'01 zijn genomineerd voor de titel sportploeg van het jaar Foto: Henk Lammen

Nominaties sportgala

Venray | De jury van Peel en Maas TV Sportgala Venray heeft de genomineerden voor de Venrayse sportprijzen gepresenteerd. Het thema dit jaar is Sport meets music. Sportende muzikanten oftewel muzikale sporters tekenen voor verrassende optredens.

Voor Sportman van het jaar 2015 zijn vijf sporters genomineerd: Mike Teunissen (eerste profzege in de proloog van de Franse rittenkoers Tour de l'Ain, deelname Ronde van Spanje), Wout Poels (Tourwinnaar met team Sky, winst koninginnenrit Ronde van Engeland, winst Ronde van Boxmeer), Dion Dreesens (olympisch teamticket op 4x200 meter vrije slagestafette in Nederlands record, zilver bij de Arena Pro Swim Series op de 200 meter vrij in Charlotte), Joe Maessen (Europees kampioen quads landenteams en tweede plaats Open Nederlands kampioenschap quads) en Leopold van Asten (regerend Nederlands kampioen bij de springruiters en opgenomen in het Olympisch kader).

Ook vijf sportsters strijden om de titel Sportvrouw van Venray: roeister Mirte Kraaijkamp (brons op wereldkampioenschap roeien in Frankrijk in de lichte vrouwen dubbelvier), voetbalster Myrthe Moorrees (WK-selectie Nederlands elftal, vaste waarde bij PSV), danseres Kimberley Xhofleer (Europese titel garde- en showdans, viervoudig Nederlands kampioen, winst EuropaCup), bodybuildster Lesley Barents (vierde op WK in Hongarije, zesde op EK, winst NK fitness en bodybuilding en winst bij Loaded Cup, een internationale wedstrijd in Denemarken) en zwemster Lisa Dreesens (brons Pier tot Pier-race in Los Angeles, vier keer zilver en een keer brons op NK korte baan in Tilburg).

De jury heeft vier ploegen genomineerd voor de prijs Sportploeg van Venray: de korfbalsters van SVOC'01 (kampioen, zowel in de overgangsklasse in de zaal als op het veld), tweespanmenners Erik en Suzanne Couwenberg (WK-debuut in Hongarije met nationale ploeg, brons op het NK en brons landenwedstrijd in Riesenbeck met het landenteam) en Bas Tonnaer en Dylan Konings van de Ysselsteynse handboogvereniging Ons Genoegen ((Nederlands kampioen outdoor teams) en het eerste herenteam van TC Venray (promotie naar eredivisie).

Venray barst zoals gewoonlijk weer van het sporttalent dat nationaal en internationaal een woordje meespreekt. Atlete Demi en volleybalster Dagmar Boom, tafeltennisster Emma van der Zanden, bridger Luc Tijssen en quadrijder Job Smits gaan onderling uitmaken wie het grootste sporttalent van Venray in 2015 is. De jury heeft twee sporters genomineerd voor de prijs sporter met een beperking: rolstoelbasketbalster Lucie Houwen (zilver EK in Engeland) en judoka Jasper Holtackers (Nederlandse kampioen, Open Engels kampioen en tweede plaats Open Duits kampioenschap). Voor het derde jaar op rij wordt de Breedtesportprijs uitgereikt. De genomineerden voor deze prijs worden donderdag 3 december bekendgemaakt.

Voor de categorie trainer en vrijwilliger zijn geen genomineerden, die wijst de jury zelf meteen aan. Naast deze imposante lijst met (top)sporters presenteert het sportgala ook een programma met klinkende namen uit de muziek. Naast de Roojse Toppers treden ook Bjorn Poels en Tamara Koonings, Geert Pelzer en Hats Off, bestaande uit Auke Classens en Maartje Smedts, tijdens het sportgala op.