Afbeelding
Foto: henk lammen

Winnaars liedjesfestijn

Venray | De vijfde editie van het Kienderliedjesfestival is zaterdagmiddag gewonnen door Inger Bol en Noor Cornelissen met het lied 'Hej kom d'r bej' (tekst Helga Cornelissen, muziek Bert Snijders).

Het muzikale vastelaovesfestijn werd gehouden in de aula van de Petrus' Bandenschool in Venray. Tweede werden Linde Arts en Jasmijn Stevens met 'Doe mit os mit' (tekst en muziek William Arts)), als derde eindigde Alisha Wildervanck met 'Vastelaovesles (tekst Patrick Janssen, muziek Jan Willem Reuling) en de vierde plek was voor Job Weijs en Loeke Ewalts met 'Ut gevuld' (tekst Mark Weijs, muziek Joop Derks). Deze viert liedjes krijgen, samen met het KLF-lied, het gezamenlijke startlied (tekst William Arts, muziek Joop Derks een plek op de kinder-cd.

Foto: Hoedemaekers Venray.


Nog één Achter 'n Roojse Deur

venray | De musical Achter 'n Roojse Deur van Orkest Flavour en Henk Deters wordt in 2016, vanwege twee uitverkochte zalen eerder dit jaar, opnieuw opgevoerd. Beleef Venray van vroeger in deze emotionele musical. De makers van de musical kregen van veel kanten de vraag om de voorstelling nog een keer op te voeren. Er is besloten om zaterdag 4 juni 2016 de musical eenmalig op te voeren in Schouwburg Venray. Aanvang: 20.00 uur.

Venray de Musical Achter 'n Roojse Deur voert de toeschouwers terug in de tijd, toen Venray nog heel gewoon was. Beleef samen met Orkest Flavour en alle meewerkende amateurverenigingen het Venray in de periode 1950 tot heden. De bezoeker gaat mee terug naar de tijden en belevenissen van het Pentagon in de Hofstraat, zaal Wilhelmina, Prinsenhof en de illustere figuren uit die tijd zoals Har Tut, Har Vollenberg en vele anderen. Dit alles samengevat in een spetterende, vrolijke en bij tijden ontroerende musical waarvoor script en regie in handen is van Henk Deters uit Ysselsteyn en de muziekarrangementen in eigen beheer geschreven zijn. Tevens zal de sixtiesband de Golden Oldies na afloop van de voorstelling muziek uit de musicalperiode ten gehore brengen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de schouwburg, via de leden van Flavour of via www.orkestflavour.nl.