Loes Claessens in het nauw tussen twee speelsters van VIOS
Loes Claessens in het nauw tussen twee speelsters van VIOS Foto: Henk Lammen

"We gaan ervoor"

Merselo-VIOS 5-13 (1-6). Doelpunten Merselo: Aniek van den Heuvel, Marieke van Rheden, Angela Litjens, Lisa Verhoeven en Nikky Zegers.

Overloon | In de eerste klasse leden de korfbalsters van Merselo een thuisnederlaag tegen VIOS: 5-13. De sterk spelende gasten namen al vroeg in de wedstrijd een beslissende voorsprong: 0-4. Voor de rust werd de marge uitgebouwd naar twee treffers: 1-6. In de tweede helft had Merselo een sterke fase en kwam zelfs terug tot 3-7, maar moest uiteindelijk toch diep buigen voor de titelkandidaat.

Door Henk Lammen

De korfbalsters van Merselo openden vorige week de zaalcompetitie met een gelijkspel (9-9) in het uitduel tegen SVO. In sporthal De Raayhal in Overloon stond afgelopen zondag een tegenstander van een geheel ander kaliber tegenover de geelzwarte formatie van Rinus Ugen. Voor de teruggekeerde coach, hij werd drie seizoenen geleden met Merselo nog kampioen op het veld, is er nog volop werk aan de winkel. Dat bleek wel tegen VIOS dat als een bliksemschacht uit de startblokken schoot en binnen een mum van tijd vier keer raak schoot. De Merselose korfbalsters knipperden eens met de ogen en wisten pas na ruim een kwartier spelen voor het eerst raak te schieten. Met een fraai afstandsschot trof Aniek van den Heuvel doel.

"We wisten vooraf dat het een hele moeilijke wedstrijd zou worden. VIOS heeft een sterke ploeg en staat na de eerste helft van de veldcompetitie eerste. In het zaalseizoen zijn ze vorige week ook overtuigend begonnen. VIOS is absoluut een titelkandidaat", onderstreepte Femke Claessens de kracht van de ploeg uit Ottersum. De 24-jarige speelster werd evenals haar teamgenoten toch verrast door het spel van de gasten. Met snel aanvalsspel creƫerde VIOS talrijke kansen en nam nog voor rust een beslissende voorsprong van vijf doelpunten: 1-6. Claessens: "We hadden enorm veel problemen met hun snelheid in de ploeg. Bovendien knalden ze er van afstand alles in. Voordat we het wisten stonden we al kansloos achter. Dan knakt er toch iets in de ploeg."

Na de thee kwam er een geheel andere ploeg uit de kleedkamer. Merselo begon fris spelend en met nieuw elan aan de tweede dertig minuten. Nu waren het de gasten die werden verrast door de onbevangen spelende thuisploeg. Na de 1-7 van de gasten brachten Marieke van Rheden en Angela Litjens, beiden met een mooi afstandsschot, hun ploeg binnen bereik van de Ottersumse ploeg: 3-7. "We kregen steeds meer grip op hun spel, wisten hoe we verdedigend de zaken neer moesten zetten. In die fase speelden we echt prima korfbal. We lieten toen ook zien echt goed te kunnen spelen", constateerde Claessens na afloop.

Helaas duurde de opleving aan Merselose zijde te kort. Na een kwartier spelen nam VIOS het heft weer in handen, schakelde een tandje bij en met vier treffers op rij werd het duel definitief in het slot gegooid: 3-11. Een laatste stuiptrekking van Merselo, met treffers van Lisa Verhoeven en Nikky Zegers, werd uiteindelijk beantwoord met twee doelpunten van de titelkandidaat. De 5-13 op het scorebord liet aan niets te wensen over.

Toch kon Femke Claessens leven met de nederlaag. "Vandaag zat het er gewoon niet in. Tegen zo'n sterke tegenstander kunnen we nog niet op boksen. We weten dat we er vol voor moeten gaan om resultaten te behalen. We hebben een jonge ploeg met een aantal ervaren speelsters. Samen gaan we ervoor om onze doelstelling, handhaven, te bereiken. We gaan er voor."

Door de nederlaag staat Merselo nu op een gedeelde voorlaatste plaats met een punt uit twee duels. Zondag 29 november staat een belangrijke uitwedstrijd tegen fusieclub Oxalis, de rodelantaarndrager, op het programma.

Het duel in sporthal De Kruisweide in Sevenum begint om 14.15 uur.