Bezichtiging De Laathof

Venray | Na een voorspoedige bouwperiode is afgelopen zomer de feestelijke oplevering gevierd van nieuwbouwplan Historisch Kwartier De Laathof.

Een karakteristiek beeldbepalend appartementengebouw gelegen op de hoek van de Hoenderstraat en de Bontekoestraat. Inmiddels zijn er nog maar twee appartementen beschikbaar. Wie op zoek is naar een appartement in het centrum van Venray, is welkom om te komen kijken op zaterdag 28 november van 11.00 tot 12.00 uur. In 2011 hebben projectontwikkelaars Suyderland Venrode en JAVO Invest de toenmalige witte huizen aangekocht om een nieuwbouwplan te realiseren in de stijl van oudsher. En dat is gelukt! Nu het plan volledig is gerealiseerd is het resultaat goed zichtbaar, een prachtig kleinschalig appartementengebouw voorzien van historische detailleringen met een knipoog naar de oude witte huizen.

Het complex bestaat uit totaal tien appartementen, waarvan er inmiddels acht zijn verkocht. De twee beschikbare appartementen met een oppervlakte van respectievelijk 125m2 en 155m2 zijn beide voorzien van ruime woonkamers met een loggia als buitenruimte. Daarnaast hebben deze appartementen een verdieping waar de hoofdslaapkamer en de badkamer aanwezig zijn. Op de begane grond hebben de appartementen een eigen afgesloten inpandige berging en op het achter-terrein zijn parkeerplaatsen. Daarnaast bevindt zich op de begane grond van het gebouw aan de Hoenderstraat een commerciƫle ruimte van circa 300m2 bedoeld voor de zakelijke of medische dienstverlener of bijvoorbeeld de beautybranche, welke op dit moment nog voor koop of huur beschikbaar is.

Informatie over dit nieuwbouwplan is verkrijgbaar bij Peelrand Makelaardij in Venray via telefoon (0478)568846).


Brienen aan de Maas in finale

Well | Restaurant Brienen aan de Maas uit Well is voor de tweede maal doorgedrongen tot de finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland.

Een jury van koks koos het gerecht In Hooi gerookte zilt Livar Buikspek van de Big Green Egg met Sint Jacobsschelp en Scampi als finalegerecht voor de wedstrijd. Op zaterdag 28 november strijdt Roos Cornelissen namens Brienen in het culinair theater van Hanos in Eindhoven om het kampioenschap.

Er worden een paar duizend bezoekers verwacht. Tijdens de jaarlijkse wedstrijd Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland strijden restaurants met een uitzonderlijk goed varkensvleesgerecht om de landelijke titel. De jury was bijzonder gecharmeerd van het In Hooi gerookt zilt Livar Buikspek van de Big Green Egg met Sint Jacobsschelp en Scampi. Het gerecht is een variatie op de ham in een hooikist. Voor het gerecht gebruikt Roos Cornelissen livar buikspek. Cornelissen: "Buikspek werd vroeger alleen door armelui gegeten. Tegenwoordig is het door de eindeloze variatie in bereidingsmogelijkheden een echte delicatesse. Ik bereid de buikspek in het hooi op een keramische houtskoolbarbecue. Door het langzaam te garen in hooi, ontstaat een heel mals en sappig stuk vlees met een mooie krokante korst en een zacht gerookt aroma. Ik serveer het gerecht op hooi met Sint Jacobsschelp en Scampi erbij." Restaurant Brienen aan de Maas is op zaterdag 28 november te zien in de finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland. De kookdemonstraties worden gepresenteerd door culinair redacteur Frans Meeuwis van Passion Hi en vinden plaats tussen 11.00 en 15.00 uur tijdens de Kerstfair van Hanos in Eindhoven. De kookwedstrijd is gratis toegankelijk voor bezoekers. Zij kunnen tevens genieten van tientallen proeverijen.


Nominatie Van Geenen

Venray | Wie geen zin, tijd of talent heeft om elke dag uitgebreid te koken, hoeft zich nooit meer schuldig te voelen. Sinds 2010 kan iedereen in de omgeving van Venray terecht bij Van Geenen Kookt.

Dagverse maaltijden met slimme verpakking voor in de magnetron. Deze slimme verpakking met daarin de maaltijden van Van Geenen is genomineerd voor de Misset Catering Award 2015. Afgelopen herfst heeft de jury drie genomineerde personen/concepten geselecteerd. Vervolgens werden de genomineerden uitgenodigd om deel te nemen aan de uitreiking van de Misset Catering Awards op donderdag 26 november in Naarden. De verpakking Van Van Geenen Kookt dingt mee in de categorie voor het meest innovatieve concept. Jan-Willem van Geenen: "Donderdagavond zal de jury tijdens het gala bekendmaken welke van de geselecteerde aanmeldingen zich winnaar van Nederland mag noemen. Wij koken traditioneel (h)eerlijk van verse, pure ingrediƫnten en waar mogelijk met biologische, lokale- en seizoensgebonden producten. Zo zet u voortaan elke dag een restaurantwaardig gerecht op tafel in vier minuten tijd." De maaltijden van Van Geenen Kookt zijn een groot succes. De maaltijden worden dagelijks vers bereid en verpakt in de innovatieve verpakkingen van Culidish. Hierbij wordt elk onderdeel van de maaltijd verpakt in een apart compartiment, dat precies de juiste hoeveelheid magnetronstraling toelaat die nodig is om het gerecht te verwarmen. Het complete maaltijdpakketje kan daardoor ineens verhit worden zonder de verschillende onderdelen van de maaltijd te onder- of oververhitten. Door deze technologie blijven de groenten knapperig en vlees en vis worden mooi medium bereid. Bestellen is dagelijks mogelijk tot 13.00 uur voor de volgende werkdag. De maaltijd wordt in de gemeente Venray 's ochtends tussen 9.00 en 13.00 uur gratis bezorgd of kan 's avonds afgehaald worden tussen 17.00 en 18.30 uur. Van Geenen Kookt op maandag t/m vrijdag. In het weekend is de keuken gesloten. Maar de maaltijden van vrijdag kunnen met gemak tijdens het weekend gegeten worden. Vergeten te bestellen? Dan kunnen belangstellenden bij supermarkt PLUS in Landweert terecht voor zes maaltijden.

Van Geenen Kookt is gevestigd aan de Eisenhowerstraat 2 in Venray. Voor meer informatie en bestellingen www.vangeenenkookt.nl of (0478)711103. Speciale feestactie: betaal vooraf tien maaltijden contant en ontvang een soep, salade of dessert gratis.