Afbeelding
Foto: ron koenen

Gilde Piëlhaas steunt TOPP

Venray | Het Gilde van Ald-Raodsleeje van vastelaovesvereniging De Piëlhaas heeft het gilde TOPP (Talent op Podium Platvorm) ondersteund met een check van 111,11 euro.

TOPP is de schakel tussen jong en oud, wanneer het gaat om jeugdige talenten op muzikaal gebied. Ze hebben als doel: het enthousiasmeren van jeugd tussen twaalf en achttien jaar om een carnavalslied te maken en te zingen.

Er wordt nauw samengewerkt met commissie liedje van De Piëlhaas en KLF (Kinder Liedjes Festival). Ook de Hazekeutel ondersteunt de club. De muzikale talenten worden begeleid door muzikanten/zangers met ruime ervaring. Het resultaat hiervan is dat 'Rooj' goed vertegenwoordigd is op allerlei Limburgse podia. Zo doen vier liedjes zaterdag 21 november mee aan de Limburgse halve finale in Neer.

Op zondag 31 januari 2016, tijdens het jubileummatinee van De Piëlhaas in de foyer van de schouwburg, vult TOPP samen met KLF een wezenlijk onderdeel van het programma door jong en oud samen op het podium elkaars liedje ten gehore te laten brengen.

Met deze geste wil het Gilde van Ald Raodsleeje dan ook de waardering uit spreken voor deze organisatie. Het gilde heeft hiermee de Bets Kwats-pries vanuit het verleden 'geadopteerd' en wil graag ieder jaar een goed, carnaval gerelateerd, doel waarderen en in 't zonnetje zetten.

Dit vindt jaarlijks plaats op de laatste zaterdag vóór elf november, de dag waarop het gilde de jaarlijkse reünie houdt.