De TVK-finalisten uit Venray
De TVK-finalisten uit Venray

Drie TVK-finalisten uit Venray

Venray | Drie van de vijf deelnemende Venrayse artiesten/groepen hebben zich zaterdag weten te plaatsen voor de finale van het Tiener Vastelaovend Leedjes Konkoer (TVK). In Neer wisten Sija Mooren met Miene vriend de vasteloavend, Roos Leenders en Wieneke Verkoijen met Vasteloavesselfie en De Vierders met Same zich te plaatsen voor de eindstrijd die op 23 januari 2016 plaatsvindt in Heythuysen. Marlijn en Lisanne en Jesper en Milou uit Veulen wisten helaas niet tot de finale door te dringen.

In Neer streden 26 artiesten om een plek in de TVK-finale. In samenwerking met Rooyse TOPP (een initiatief om meer jongeren met carnaval aan het zingen te krijgen) hebben de artiesten zich afgelopen maanden voorbereid op de halve finale. "Als Rooyse TOPP begeleiden we op maat. Soms hebben mensen bijvoorbeeld al een melodie, maar hebben ze wat hulp nodig met de tekst. Of mensen hebben een idee voor een tekst maar nog geen muziek. Soms helpen we alleen nog wat bij de uitvoering. De nummers worden sowieso door Rooyse TOPP studioklaar gemaakt. We regelen dat de nummers kunnen worden ingezongen in de studio alvorens we ze opsturen naar het TVK," aldus Brechje Jeuken. "Tot nu toe is het ons gelukt om alle opnames te financieren, maar of dat in de toekomst mogelijk blijft, hangt af van het aantal inzendingen", licht Bob van den Berg toe.

"Het zou mooi zijn als we in de toekomst een Venrays Tienerliedjesfestival zouden kunnen houden, waarvan dan een paar nummers worden ingezonden naar het TVK." Vooralsnog is Rooyse TOPP zeer blij met het resultaat van dit jaar. Er zijn zes Noord-Limburgse nummers door naar de finale, waarvan er dus drie uit Venray komen. "Het gaat ons er alleen maar om dat de drempel lager wordt voor jongeren om te zingen op het TVK of gewoon in Venray en omstreken. Ze hebben een leuke orkestband waar ze rondom carnaval lekker het podium mee op kunnen", geeft Huub Janssen aan. Vorig jaar hebben de Rooyse Toppers onder andere opgetreden bij de jeugdzitting, het KLF-festival en de jeugdtent. Ook dit jaar staan er al een paar optredens gepland zoals op 31 januari in de schouwburgfoyer. "Het is goed dat De Piëlhaas en De Hazekeutel investeren in de jeugd", laat Leon Mooren, één van de initiatiefnemers en trotse vader van Sija weten.