Symphonica in Rosso

Poporkest Guido's Orchestra, onder andere bekend als het orkest van de Symphonica in Rosso concerten, is al jaren vaste gast in Schouwburg Venray. Op 23 april 2016 speelt dit orkest de show L'Amore in het theater.

Het orkest brengt deze avond enkele nummers van Marco Borsato's Symphonica in Rosso ten gehore brengen, met medewerking van gastzanger Roy Verbeek. Het bezoek aan de voorstelling wordt een complete avond uit met de Guido's Backstage Experience. Zo is er ontvangst op rode loper, aanwezigheid bij soundcheck van het orkest, samen dineren met Guido, Wendy en de musici en een exclusieve nazit. Uiteraard zijn de eersterangs concerttickets inclusief. Een unieke belevenis en exclusief te beleven in Schouwburg Venray. Meer informatie over dit arrangement, of overige voorstellingen van Schouwburg Venray zie www.schouwburgvenray.nl of neem contact op via telefoon (0478)530999


Steun de Sinterklaasbank

Vijf december is een feest voor alle kinderen. En dat moet zo blijven. Ook voor kinderen waarvan de ouders minder of niets te besteden hebben voor wat extra's, laat staan een Sinterklaasfeest.

Je kunt een kind niet uitleggen dat Sinterklaas dit jaar niet voor hem langskomt. Niet wanneer klasgenootjes of vriendjes wel volop cadeautjes krijgen. Sinterklaas is er voor alle kinderen, zo hoort dat ook en zo moet dat blijven. Daarvoor zet de Sinterklaasbank zich in. Dit jaar krijgen tweehonderd kinderen uit gezinnen in Venray en omstreken die het financieel moeilijk hebben een Sinterklaascadeau. De Sinterklaasbank onderscheidt zich van andere initiatieven en organisaties omdat kinderen hun eigen cadeau kunnen kiezen: een wenscadeautje. Ze bladeren zelf de speelgoedfolder door, mogen kruisjes zetten en een verlanglijstje maken. Want de voorpret is minstens zo belangrijk als het krijgen van het cadeautje zelf. De Sinterklaasbank bestaat ruim acht jaar. In Venray wordt gewerkt met vrijwilligers. Hierdoor kan de doelgroep goed worden bereikt. De gezinnen die in aanmerking komen voor een cadeau worden door professionele instellingen aangemeld. Bij de Sinterklaasbank krijgt niemand betaald, de bank krijgt geen subsidie en geniet ook geen structurele inkomsten. Daarom worden ieder jaar acties gehouden om geld binnen te halen. Maar daarnaast zorgen ze ook voor bewustwording en betrokkenheid. Want armoede is vaak dichterbij dan we denken. In november kan bij de supermarkten Albert Heijn en de Plusmarkt statiegeld worden gedoneerd.

Natuurlijk kan er ook een gift worden gedaan. Dit kan zowel door bedrijven, scholen, verenigingen als particulieren: Geef een gift - groot of klein, zodat Sinterklaas een feest voor álle kinderen kan zijn. Want ieder kind heeft toch recht op de Sint? Gifts storten op Rabobanknummer NL40 RABO 0106 7550 13 ten name van De Sinterklaasbank onder vermelding van Venray. Zelf een actie doen voor de Sinterklaasbank? Dat kan natuurlijk ook. Neem dan contact op met de regiocoördinator via e-mail noord-limburg@sinterklaasbank.nl. Meer informatie is te vinden op www.sinterklaasbank.nl.


Pianoconcert in Holthees

In de Mariakapel in Holthees wordt op zondagmiddag 22 november het jaarlijkse pianoconcert gehouden. Het wordt een uniek concert, omdat het concert uitgevoerd wordt op een Steinway concertvleugel uit 1886.

Er zijn weinig instrumenten die de enorm romantische- en warme klank van deze Victoriaanse concertvleugel kunnen evenaren. Ruim tien jaar geleden is dit instrument ontdekt in jazzclub Bleu Note in New York. Na vele jaren restauratie door pianotechnici is dit een topinstrument geworden dat aan het concert van deze middag een hele speciale dimensie gaat geven. Voor dit pianoconcert is gekozen voor muziek uit de Romantiek. Pianostukken die ook bij het grote publiek zéér toegankelijk en aansprekend zijn. Loek Kleeven, vertolker van de romantische muziek bij uitstek, gaat de concertvleugel bespelen. Vorige jaren was zijn pianoconcert in de Mariakapel een grote verrassing en waren de reacties unaniem zéér lovend en enthousiast. Vanwege zijn interpretaties wordt hij ook wel de Horrowitz van Noord Limburg genoemd. Kleeven is als uitvoerend pianist cum laude afgestudeerd aan het conservatorium van Maastricht. Op het programma voor deze middag staan stukken die zonder enige twijfel het gevoel aanspreken. Dit vooral door de melancholische klankkleur, dynamiek en melodie van de composities. Gespeeld worden nocturnes, ballades, polonaises en etudes van Chopin, stukken van Liszt, Albéniz en Ginastera. Het concert begint om 15.30 uur. Kaarten kunnen worden gereserveerd bij firma Wijenberg: (0478)636390, (0478)636948 of via www.mariakapel.nl.


Expositie bij Koningskerkje

In het kader van Kunst op Zich(t) worden tot en met zondag 22 november in het Koningskerkje in Vierlingsbeek tekeningen en monotypes tentoongesteld van de Venrayse kunstenares Ans Houben. Het centrale thema in haar werken is de verbeelding van het lijden. Haar inspiratie ligt voor een deel in de grote religieuze onderwerpen, maar ook vanuit de dramatiek in haar eigen leven wordt dit thema op indringende wijze behandeld. Het langdurig proces van het zoeken naar de juiste verbeelding is in haar werken terug te zien: in de uitgelopen inktlijn of juist in het elkaar steunende samenstel van aarzelende lijnen, of in de verhevigde of juist teruggenomen kleuraccenten. Het Koningskerkje is op zaterdag en zondag open van 12.00 tot 17.00 uur.