Afbeelding
Foto:

Aquakids Spio van start

Venray | De eerste proefles Aquakids van Spio in Venray vond afgelopen zaterdag plaats. De kinderen konden tijdens de les allerlei spelvormen in het water uitvoeren.

Daarbij kan gedacht worden aan estafettes, werken met spelmateriaal, samenwerkingsvormen en zwemmen op muziek. Door middel van Aquakids wil SPIO kinderen laten kennismaken met alle takken in de zwemsport die de Venrayse zwemvereniging heeft: waterpolo, synchroonzwemmen, wedstrijdzwemmen en keuzepakketzwemmen (survival, snorkelen, plankspringen).

Tevens is voor kinderen Aquakids ontwikkeld. Door op deze manier in het water bezig te zijn, behouden kinderen ook nog eens hun vaardigheden die ze aangeleerd hebben tijdens de zwemlessen. Dit komt de veiligheid tijdens het vrij zwemmen ten goede. Door middel van Aquakids wordt er een brug gevormd tussen de zwemlessen en de zwemsport.

De Aquakids lessen worden gegeven door gecertificeerde zwemtrainers en vinden plaats in zwembad de Sprank. De lessen worden gegeven op zaterdag van 15.00 tot 16.00 uur. SPIO wil Aquakids laagdrempelig houden, inschrijven kan voor vier lessen.

Om deel te kunnen nemen aan Aquakids moeten de kinderen in het bezit zijn van een B-zwemdiploma. Voor vragen over Aquakids of aanmelding: e-mail aquakids@spio.nl of kijk op www.spio.nl.


Ons Genot zoekt bestuurslid

Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match is voor ouderenvereniging Ons Genot op zoek naar een vrijwilliger voor een bestuursfunctie.

Taakomschrijving: Besturen van ouderenvereniging, eventueel voorzitterschap of secretariaat. Mede organiseren van activiteiten en uitstapjes. Eisen: Beschikken over computervaardigheden, enige ervaring met besturen gewenst.

Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl. Zie ook www.vrijwilligerswerkvenray.nl.