Afbeelding
Foto:

Dylan Koonings nieuwe koning

Ysselsteyn | Handboogschutterij Ons Genoegen in Ysselsteyn heeft zondag het jaarlijkse koningschieten gehouden. Met een recordaantal deelnemers van 43 schutters, waaronder veel jeugd ,barste er bij de in maart 2016 negentigjarige vereniging een hevige strijd los om de koningstitel.

Het werd een strijd met een finalist uit onverwachte hoek. Luuk Lemmens, schietend in de jeugd/cadettenklasse, wist door te dringen in de finale na het uitschakelen van Niels v.d. Berkmortel, die als hoogste recurveschutter uit de voorronde met 21 deelnemers kwam met 476 punten. Lemmens plaatste zich na de voorronde als 10e met 424 punten, evenals in de recurveklasse. In de eerste finaleronde schakelde hij eerst Stan Michels uit, daarna Michel Camps, waarna hij in de halve finale Erik Poels versloeg. Dylan Koonings plaatste zich als 2e van de 15 deelnemers in de compoundklasse met 477 punten in de open ronde, waar Bas Tonnaer de hoogste score had na 50 pijlen met 485 punten. De eerste ronde had Koonings een zogenaamde Bye en ging automatisch door, waarna hij zus Mariska tegenkwam en versloeg. Hierna trof hij zijn vader Gerard als tegenstander, maar ook hij kon Dylan niet stoppen. In de halve finale versloeg Dylan Patrick Hermsen en waren de finalisten bekend: Luuk Lemmens en Dylan Koonings.

Een ongekende prestatie van jeugdschutter Lemmens, maar ook van Koonings in dit sterke deelnemersveld. Een finale over 10 pijlen volgde. De spanning en vermoeidheid na 65 pijlen werden Lemmens toch teveel en na een 4 moest hij zijn meerdere erkennen in Dylan Koonings die zich nu koning van Ons Genoegen mag noemen. Lemmens werd gehuldigd tot prins. De Peter van Hoof bokaal ging naar hoogste aspirant Gijs Hellegers met 222 punten. De Interpolis cup was voor de hoogste junior tot 20 jaar; Niels v.d. Berkmortel met 476 punten. Verder werd jubilaris Mark Poels gehuldigd vanwege zijn 25 jarig lidmaatschap en Bas Tonnaer en Dylan Koonings met het behalen van de Nederlandse titel teams outdoor. Johan van Dongen kreeg een bloemetje als aftredend bestuurder en Mart Philipsen werd bedankt voor zijn inzet als jeugdtrainer waar hij nu inmiddels mee gestopt is.