Op de foto van links naar rechts de finalisten: Jan Raedts, Ruud Custers (winnaar), Vera Janssen en Nick Manders. Foto: Jos Euwes
Op de foto van links naar rechts de finalisten: Jan Raedts, Ruud Custers (winnaar), Vera Janssen en Nick Manders. Foto: Jos Euwes Foto: Foto: Jos Euwes

Maestro van Aostrum

Oostrum | De finale van de Maestro van Aostrum waarbij vier kandidaten het harmonieorkest van Oostrum dirigeerden is vrijdag gehouden. De vier kandidaten, die allemaal geen ervaring in de muziek hadden, waren vanuit de halve finale doorgedrongen naar deze finale en dirigeerden ieder een klassiek en een moderner werk.

De jury had de opgave om de winnaar te kiezen uit Vera Janssen, Jan Raedts, Ruud Custers en Nick Manders.

Toen de president van de harmonie, Geert Janssen, de uitslag uiteindelijk bekend kon maken in D'n Oesterham in Oostrum, bleek dat Ruud Custers zich de eerste Maestro van Aostrum mag noemen.

Op de foto van links naar rechts de finalisten: Jan Raedts, Ruud Custers (winnaar), Vera Janssen en Nick Manders. Foto: Jos Euwes.


Locaties voor statushouders

Venray | Voor de vluchtelingen die via een asielprocedure een verblijfsstatus krijgen, de zogeheten statushouders, wordt via de verantwoordelijke gemeenten regelmatig een beroep op de woningcorporaties gedaan voor het bieden van een huis.

Op basis van sterke regionale samenwerking en het delen van kennis en kunde wordt gezocht naar passende oplossingen.

Zo zet Wonen Limburg onder andere de reguliere verhuur van zijn sociale woningen in.

Ook zoekt Wonen Limburg mee naar minder reguliere huisvesting in de vorm van tijdelijke opvang in bijvoorbeeld leegstaand zorgvastgoed.

Voor de gemeente Venray is Wonen Limburg vooral dat laatste aan het onderzoeken. Via de reguliere verhuring heeft zij inmiddels de taakstelling vanuit de gemeente voor 2015 behaald.

Alsnog is de corporatie op zoek naar alternatieven, zeker ook met het zicht op 2016. Zo bekijkt zij onder andere huisvesting in voormalige verzorgingsflat Schuttersveld en het voormaling kantoorpand van Wonen Limburg aan de Plataanstraat. Ook de bouw van tijdelijke woonconcepten wordt onderzocht.

De woningen aan de Zuidsingel komen voor de opvang van statushouders niet in aanmerking. Zij worden zoals het er nu uitziet halverwege 2016 gesloopt.