Afbeelding
Foto:

Jubileumboek en Hazestekt

Venray | Vastelaovesvereniging De Piëlhaas in Venray heeft op 11 november het 7x11 jubileumboek gepresenteerd. Aan dit boek is het afgelopen jaar hard gewerkt, onder andere in samenwerking met diverse Venrayse hobbyfotografen.

Het eindresultaat is een naslagwerk met afbeeldingen van een dwarsdoorsnede van de viering van vastelaovend in Venray. Het verschaft de lezer een unieke kijk achter de schermen bij bijvoorbeeld Circus Mök en de prinsenproclamatie en sfeerbeelden van de Roetsj en de optocht. Tevens is er ruim baan voor beelden van de Venraynaren die vastelaovend vieren.

De foto's vormen de hoofdmoot in dit vierkante boek, waarbij af en toe korte teksten staan om de diverse activiteiten te duiden.

Het boek is te verkrijgen bij de Thetru, Van den Munckhof, bij activiteiten en in de Piëlhaas-webshop. De Hazestekt is ook gepresenteerd op 11 november en is te koop bij de Piëlhaas-activiteiten, hotel-café Hulsman, café 't Upke, de Thetru en in de webshop. De Hazestekt van dit seizoen is ontworpen door Thijs Aldenzee. Aldenzee werd enkele maanden geleden benaderd door de commissie Pers en Promotie en heeft met veel enthousiasme en toewijding de taak uitgevoerd. Hij heeft een mooi ontwerp uit de hoge hoed getoverd.

De ontwerper zelf omschrijft het idee achter het ontwerp als volgt: "De Hazestekt is een combinatie geworden van zelfverrijking, het jubileum en een haas. Less is more."

Foto: Prins William met zijn adjudanten Don en Twan.