Studie effecten parkeerproeven

Venray | Deze week start de gemeente met een onderzoek naar de effecten van de parkeerproeven in Venray. Iedereen kan een voorkeur uitspreken voor één of meer varianten. Na afloop van de twee proefperiodes worden de resultaten van het onderzoek aangeboden aan de gemeenteraad. De raad neemt in mei een besluit over het nieuwe parkeersysteem.

Van woensdag 18 november tot en met 31 januari loopt de eerste proef met helemaal gratis parkeren. Daarna volgt een tweede proef met alleen betaald parkeren op de slagboomterreinen (Blekersveld en Raadhuisstraat) en in de parkeergarage.

Tijdens de proefperiodes worden voor het onderzoek tellingen en metingen verricht. Tevens worden de ervaringen van bewoners, bezoekers, ondernemers en andere belanghebbenden meegenomen. Belangrijk is of er meer bezoekers naar Venray komen en waar de auto's worden geparkeerd en hoe lang ze blijven staan. Ook het zoekverkeer wordt in beeld gebracht.

Deze week ontvangen alle inwoners binnen de singels een vragenlijst. Tevens worden in de komende maanden straatinterviews afgenomen. De bedoeling is ook om de verschillen tussen de twee proefperiodes in beeld te brengen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door twee externe bureaus. Het gaat naar schatting om een bedrag tussen 25.000 en 50.000 euro. Dit wordt betaald uit de parkeerreserve. Via de website van de gemeente kan ook worden meegedaan aan het onderzoek. Via de button 'parkeren' is de vragenlijst te vinden.