Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Veilig fietsen in het verkeer

Castenray | De Castenrayse groep 7-leerlingen van de gefuseerde basisschool Eigenwijs in Oirlo fietsten donderdag samen met Veilig Verkeer Nederland de school-thuisroute.

Deze route is speciaal voor de oud-leerlingen van De Stek om veilig naar hun nieuwe school te gaan en ook weer veilig thuis te komen. De actie kreeg vrijdagmorgen een vervolg op de basisschool. De kinderen kregen een programma voorgeschoteld dat in zijn geheel in het teken stond van veiligheid in het verkeer. Op het programma stonden onder andere een instructiefilm, een ren-je-rotquiz, een fietsroute rond de school en een behendigheidscircuit voor fietsers. Tevens werd de kinderen gevraagd verkeersborden te tekenen die rond de school gebruikt kunnen worden. Ook werden de fietsen van de kinderen gecontroleerd op hun verkeersveiligheid en was er een behendigheidscircuit. Foto Henk Lammen.


Wanssums Infopunt start

Wanssum | Het Wanssums Infopunt (WIP) start op 4 januari 2016. Hierover wordt een informatieavond gehouden op donderdag 26 november om 20.00 uur in De Zandhoek.

Het programma ziet er als volgt uit: filmpje (geproduceerd door Onze Buurt in samenwerking met werkgroep WIP, presentatie over het Wanssums Infopunt door leden van de werkgroep, de mogelijkheid tot het stellen van vragen een een interactief gedeelte. Het Wanssums Infopunt bestaat uit een groep vrijwilligers die mensen met een hulpvraag proberen te helpen. Deze hulpvraag kan bestaan uit: het verstrekken van informatie, verrichten van kleine klussen en diensten of het regelen van vervoer. WIP is voor de Wanssumse inwoners, jong en oud. Het is geen fysiek punt. Het heeft een doorverwijsfunctie met registratie van de vragen/wensen. WIP streeft naar samenwerking met andere verenigingen en instellingen/organisaties uit het Wanssum en/of de gemeente. Voor de financiering van het Wanssums Info Punt hebben de gemeente Venray en de dorpsraad Wanssum financiƫle middelen ter beschikking gesteld.

Ook heeft het Oranjefonds al de toezegging gedaan voor een financiƫle bijdrage. Op 4 november won WIP een geldbedrag van 2.500 euro van Onze Buurt.