De Venrayse rechtsachter Jordy Wismans ruimt de bal op voor een aanstormende aanvaller van Minor. Foto: Lotte Kamphuis

Defensief lek breekt Venray op

Venray-Minor 3-5 (1-2).

Doelpunten: 10. Rick Egelmeers 1-0; 36. Tom Maas 1-1; 41. Amin Elalji 1-2; 51. Chris Jakobs 2-2; 66. Sjoerd Knibbeler 2-3; 70. Sjoerd Knibbeler 2-4; 78. Chris Jakobs 3-4; 80. Collin Keulen 3-5. Scheidsrechter: Van der Laan (Cuijk). Toeschouwers: 300. Gele kaart: Rik Linders (Venray) en Sjoerd Knibbeler (Minor).

SV Venray: Nielen; Wismans, Van Mil, Van Dijck (81. Kukuljac) en Kessels; Linders, Shala (68. Kleuskens) en Egelmeers; Jakobs, Wilschut en Versteegen.

Door Henk Willemssen

VENRAY | In de stromende regen leed Venray voor eigen publiek een geflatteerde 3-5 nederlaag tegen Minor uit Nuth in de eerste klasse D. Door het verlies zijn de rood-witten dieper in de problemen beland. Er moet snel iets gebeuren bij de Venrayse ploeg die veel te veel treffers incasseert. Dat gaf ook trainer Stef Sijbers na afloop ruiterlijk toe.

"We moeten achterin meer zekerheid en degelijkheid inbouwen. Want zo gaat het niet verder. We moeten onderhand zeven keer scoren om een wedstrijd te winnen. Dat kan niet", zo legde Sijbers de vinger op de zere plek. Toch zijn de mogelijkheden in defensief opzicht beperkt. Vooral nu Freek Heesen en Koen Jakobs zijn gestopt. "We gaan anders spelen. Venray zal in de speelwijze een stap terug moeten doen om onder in de ranglijst weg te komen", verklaarde Sijbers.

Toch voetbalden de rood-witten tegen topploeg Minor helemaal niet slecht. De van een schorsing teruggekeerde Rik Linders speelde een sterke partij op het middenveld, waarin de geschorst Joy Koenen ontbrak. In het eerste halfuur had Venray een overwicht. Binnen een kwartier had de thuisploeg zelfs met 3-0 voor kunnen staan. Met een zuivere schuiver via de binnenkant paal opende Rick Egelmeers na tien minuten de score: 1-0. Minor was even van slag en de roodhemden verzuimden snel de genadeklap uit te delen. Tom Kessels (net voorlangs) en Chris Jakobs (mislukte kopbal) misten twee vrije kansen.

In het laatste kwartier voor rust kwamen de Zuid-Limburgers steeds sterker opzetten. De 1-1 in de 36e minuut was een gelukstreffer. Linksachter Tom Kessels veranderde het schot van Tom Maas van richting waardoor goalie Niels Nielen kansloos was: 1-1. Vijf minuten later was de handige topschutter Amin Elalji de Venrayse defensie te vlug af: 1-2.

Tijdens de rust werd de veldverlichting ontstoken. Alle toeschouwers zochten in het hondenweer hun heil op de overdekte tribunes.

Ook de tweede helft begon Venray goed. Uit een diepe bal van Rik Linders brak Niek Versteegen door over links maar zijn schot vloog over het doel. Even later onderschepte Versteegen de bal op het middenveld. Hij schudde twee tegenstanders af en bediende Chris Jakobs op maat met een steekbal. Jakobs bleef koel en schoot de 2-2 binnen.

De hard werkende spits Chris Wilschut gaf vanaf rechts een zuivere bal op Niek Versteegen die vlak voor het doel op de keeper strandde. Uit de tegenaanval was Sjoerd Knibbeler libero Angelo van Mil te snel af en Venray keek weer tegen een achterstand aan: 2-3. Via een uitgespeelde counter leidde Minor even later met 2-4. De thuisploeg gaf zich niet gewonnen. Rik Linders vond op links invaller Ron Kleuskens die de bal voor het doel trok. Chris Jakobs stuitte in eerste instantie op keeper Silkens maar in de rebound was het toch raak: 3-4.

De rood-witten moesten in de slotfase meer risico's nemen om de dreigende nederlaag af te wenden. Dat pakte verkeerd uit. Niels Nielen bracht in eerste instantie redding bij een uitbraak maar de terugspringende bal werd door Collin Keulen binnengeschoten: 3-5. Niek Versteegen schoot vlak voor tijd de bal nog op de lat, uit een vrije trap van net buiten de zestien. Het zat de Venraynaren ook niet mee.

Met dertig tegengoals is Venray nu de meest gepasseerde ploeg in 1D. Het is de hoogste tijd het defensieve lek te dichten.