Tina Janssen scoorde zondag vijf treffers voor De Peelkorf.
Tina Janssen scoorde zondag vijf treffers voor De Peelkorf. Foto: Henk Lammen

"Ik maak me geen zorgen"

SVOC'01-De Peelkorf 10-16 (5-8). Doelpunten SVOC'01: Rian Willems (4x), Astrid Classens (3x), Debbie Wismans, Maartje Janssen en Sofie de Mulder; doelpunten De Peelkorf: Tina Janssen (5x), Rian Litjens en Linda Verlijsdonk (beiden 3x), Lisa Verlijsdonk (2x), Eline Claessens, Nicole Swinkels en Mariska Coopmans.

VENRAY | In sporthal De Wetteling in Venray won De Peelkorf zondagavond de korfbalderby tegen SVOC'01: 10-16. De gasten uit Ysselseyn namen in de beginfase afstand van de thuisploeg en stonden na een kwartier spelen op een comfortabele voorsprong van vier doelpunten: 1-5. In de slotfase van de eerste helft kwam SVOC'01 nog wel dichterbij, maar ging met een achterstand rusten: 5-8. Na de rust bleef SVOC'01 strijden voor een beter resultaat, kon echter geen moment De Peelkorf in gevaar brengen.

Door Henk Lammen

SVOC'01-coach Edwin Griesheimer zei na het eerste verloren duel in de zaalcompetitie zich geen zorgen te maken. "Nee, absoluut niet. De nederlaag is terecht. De Peelkorf is een van de favorieten in de hoofdklasse." Zijn collega Joop Ouderland kon zijn ploeg slechts een ding verwijten: "Als we voor de rust de kansen beter hadden benut, dan hadden we het duel al veel eerder op slot gegooid." Daarmee sloegen beide coaches de spijker op de kop. De Peelkorf domineerde gedurende het hele duel in sporthal De Wetteling, maar verzuimde de vele kansen in treffers om te zetten. De tricolores uit Oirlo en Castenray toonden telkens weer veerkracht door de marge te verkleinen en gaat heus nog genoeg punten pakken in de hoofdklasse B.

Griesheimer is optimistisch over de kansen van zijn ploeg, weet precies waar het zondag aan schortte in de korfbalderby: "We hebben niet met z'n allen op het juiste moment gepiekt. In een vak ontbrak het aan scorend vermogen. In een wedstrijd als deze breekt dat op. Als we een kans willen maken tegen De Peelkorf dan moet bij ons iedereen top zijn. Dat was vandaag helaas niet het geval. Verder kan ik de ploeg niks verwijten. De inzet was prima, de meiden hebben tot aan het einde geknokt voor een beter resultaat."

Hij sprak zijn ergernis niet hardop uit, maar het was wel duidelijk dat hij niet blij was met de openingsfase van het duel waarin zijn ploeg na een kwartier spelen al op een 1-5 achterstand stond. "Het is net of wij daar een patent op hebben!"

Bij de gasten uit Ysselsteyn was er ook genoeg te bespreken. Coach Ouderland en zijn aanvoerster Lisa Verlijsdonk waren een kwartier na afloop, toen de speelsters van SVOC'01 al alle spullen in de zaal hadden opgeruimd, nog in conclaaf. De vreugde over de eerste competitiezege overheerste bij beiden.

"We hebben een goede wedstrijd neergezet", vond Verlijsdonk. "Al hebben we het ons af en toe onnodig lastig gemaakt. Als we de kansen veel beter hadden benut, hadden we vandaag veel ruimer gewonnen. Van de andere kant hebben ook wij veerkracht getoond. Op momenten dat SVOC'01 met een of twee treffers terug kwam in de wedstrijd, gingen wij er weer over heen. We zijn eigenlijk nooit echt in de problemen gekomen."

Met name de pas 18-jarige Tina Janssen onderscheidde zich in aanvallend opzicht met vijf treffers. Ouderland vond het zondag teveel eer voor de jeugdige speelster om haar de 'missing link' in zijn team te noemen. "Ze is door haar kracht beresterk in de korfzone. Dat is haar kwaliteit. Vandaag heeft ze zich ook aanvallend bewezen. Haar kwaliteiten kwamen er nu uit doordat ze de rust rond de korf wist te bewaren en de kleine kansjes rond de paal goed afrondde. Dat is een mooie ontwikkeling." De Peelkorf nam met de winst tegen SVOC'01 de eerste horde om de uiteindelijke doelstelling te bewerkstelligen: een plaats bij de eerste drie, zodat de Ysselsteynse korfbalvereniging ook volgend seizoen op hoofdklasseniveau uitkomt. "Ja, een prima start", bevestigt Verlijsdonk. "Maar we zijn er nog lang niet."