Daimy Lotus zet zich in voor het goede doel
Daimy Lotus zet zich in voor het goede doel Foto: Henk Lammen

Zingen voor Serious Request

VENRAY | De Venrayse zangeres Daimy Lotus zet zich op zondag 20 december in voor het goede doel. In het kader van Serious Request in Heerlen geeft zij in café Het Moment een workshop zang en zangtechniek voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Met de actie hoopt de 19-jarige zangeres een leuk bedrag te kunnen doneren aan de landelijke inzamelingsactie.

Door Henk Lammen

De dj's in het Glazen Huis in Heerlen zetten zich in december samen met Nederland in voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog. Voor de sympathieke Venrayse zangeres een uitdaging om haar steentje bij te dragen. "Ja, The Next Generation. Kinderen die het lang niet zo goed hebben dan wij in Nederland. Dat was voor mij ook een stimulans om iets te doen in het kader van Serious Request. Het is belangrijk dat kids in Nederland begrijpen wat er in de wereld gebeurt. Met mijn initiatief wil ik helpen dat bewustzijn bij de kinderen te creëren, maar daarnaast ook samen muzikaal en creatief bezig te zijn. Voor het goede doel en de ontwikkeling van de kinderen die meedoen." In café Het Moment in Venray gaat Daimy Lotus samen met een groep kinderen twee uur lang een lied instuderen. Daarnaast besteedt de talentvolle zangeres aandacht aan zangtechniek. Later op de dag wordt het nummer samen gezongen in het café. Afgezien van een mooi bedrag voor het goede doel, wil Daimy de deelnemers een leuke dag bezorgen. "Ik wil de kinderen een leuke, muzikale dag bieden die we samen afsluiten met een minioptreden voor ouders, vriendjes, vriendinnetjes en andere bekenden. Dat is eigenlijk het belangrijkste."

Met haar eigen carrière gaat het prima. Het zijn drukke tijden voor de eerstejaars studente zang- en songwriting aan Codarts in Rotterdam, maar ze geniet met volle teugen. "De studie slokt veel energie en tijd, daarnaast ben ik veel bezig met huiskamerorkesten en bezig met het schrijven van nieuw werk. Het festivalseizoen is voorbij, dus heb ik meer tijd om me te concentreren op het maken van eigen werk." De 3FM dj's Rob Stenders en Sander Hoogendoorn riepen haar single Saturday Girl uit tot DJ Favorite. Het nummer kreeg volop airplay op de Nederlandse en lokale radiozenders. Niet veel later volgden de singles Cannonball en Minor Master en de EP 15. Haar definitieve doorbraak laat nog op zich wachten. "Een kwestie van geduld hebben. Het belangrijkste is dat ik me verder ontwikkel als artiest."

De workshop begint op zondag 20 december om 10.00 uur. Aanmelden is verplicht en kan tot 7 december via daimylotus@brandnewlive.nl. Ze hoopt dat haar initiatief een succes wordt en een mooi bedrag kan overmaken aan Serious Request. "De kinderen betalen een bijdrage van vijf euro. Het uiteindelijke bedrag dat de actie oplevert gaat in zijn geheel naar het goede doel. Hoeveel? Iedere euro is er een. Ik ga uit van minimaal 10 kinderen die meedoen, dus 50 euro levert het in ieder geval op. Maar ik hoop natuurlijk op meer."