Netty van Reenen (rechts) bezig met de eerste inkopen bij Plus van Dijck.
Netty van Reenen (rechts) bezig met de eerste inkopen bij Plus van Dijck. Foto: Henk Lammen

"Genieten van kerst"

VENRAY | De Franciscus Werkgroep Venray verzorgt op vrijdag 25 december, eerste kerstdag, voor de tweede keer een kerstdiner voor mensen die zich eenzaam voelen.

"De reacties waren vorig jaar zo positief dat we hebben besloten om ook dit jaar met de kerstdagen een diner te verzorgen", aldus Nettty van Reenen van de werkgroep.

Door Henk Lammen

De eerste editie was bijzonder geslaagd, zegt Tinie Claessens. "De deelnemers genoten ervan om samen met andere mensen, in een huiselijke sfeer, van het kerstdiner te genieten. Vroeg in de middag druppelden de mensen binnen en dan is het even af tasten wie kent wie en bij wie ga ik zitten. Gaandeweg het diner ontstond er een unieke sfeer, waarbij iedereen op de eigen manier een bijdrage leverde aan het welslagen van de middag." Op vrijdag 25 december wil de werkgroep eenzelfde sfeer creƫren om samen de kerstgedachte uit te dragen. Netty van Reenen is gediplomeerd kok en gaat opnieuw de scepter zwaaien in de keuken. Vrijwilligers nemen de hele organisatie van de dag voor hun rekening, van het koken tot en met het serveren en de bediening. Mede dankzij sponsors en parochianen kon de werkgroep vorig jaar het kerstdiner gratis aanbieden. Netty: "Dit jaar kunnen de deelnemers een vrijwillige bijdrage leveren. In welke vorm dan ook." Aanmelden kan tot 15 december via telefoon 0478-581562 of 0478-571425.