Afbeelding
Foto: Hoedemaekers Venray

APK-plak voor burgemeester

Venray | De Ald Prinse Kompeneej van vastelaovesvereniging De Piƫlhaas in Venray heeft vrijdag de APK-plak uitgereikt aan Hans Gillissen, sinds 2010 burgemeester van Venray.

Gillissen heeft niet alleen in Venray zijn sporen al ruimschoots verdiend, maar ook in Gennep een grote bijdrage geleverd aan het culturele, maatschappelijke en sociale leven. Als misdienaar, buutreedner, koorzanger, lid van de raad van elf van 't Bombakkes, lid van diverse joekskapellen en orkesten, vorst van 't Bombakkes, opperboer van de boerenbruiloft in Venray, medeauteur van het Genneps woordenboek, voorzitter van de harmonie in Gennep, erecommissaris van de harmonie in Beek en Donk, Opperpiƫlhaas, beschermheer van het Venrays mannenkoor en buitengewoon acoliet toegevoegd aan de Venrayse deken Smeets.

De plak werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse Hazediner van de APK in het restaurant van Odeon aan de Hoenderstraat 10 in Venray. Foto: Hoedemaekers.

Boek Paul Rongen

Gennep | Bij schrijver Paul Rongen uit Gennep is ditmaal een andere wind gaan waaien. Na veel buitenlucht te hebben opgesnoven, hij is een fervent fietser, is hij met frisse geest begonnen met het schrijven van kenmerkende zinnen over het weer in velerlei facetten. Dit heeft geleid tot een nieuwe bundel met de toepasselijke titel Het is met het weertje wel. Ook bij deze uitgave heeft de oud-Oirlonaar zijn talent ingezet. Deze uitgave is verkrijgbaar bij www.boekscout.nl en bij Bruna in Gennep.