Mythologische boot Engelse tuin

Venray | Een deel van het bestuur van Stichting Engelse tuin in Venray heeft een bezoek gebracht aan het MBO lastechniek van het Summa College in Bladel. Rita van Gastel, Carla Clevers en het erelid Thérèse Schaeffers, bekeken hoe het project Mythologische boot vordert.

Ze praatten met de kunstenaar die het nieuwe beeld in de Engelse tuin maakt, Joseph van den Enden, met de docent en de leerlingen die hem helpen het beeld te lassen. Het maken van het beeld is een leerproject geworden.

Alle onderdelen worden uitgemeten, uitgelegd, gesneden, gelast en besproken. Als het beter kan, moet het opnieuw gedaan worden, zodat de leerlingen kunnen leren waar ze rekening mee moeten houden. Naast een indruk van de vordering van het werk, kreeg het bestuur ook een model op schaal van de Mythologische boot. Dit model is geprint op een 3D-printer. Deze had er veertien uur voor nodig om de boot te realiseren. De boot wordt, door sponsoring uit Venray, gemaakt van nieuw plaatijzer.

Het originele ontwerp was van hout, touw en keramiek. Het 'vertalen' van het werk van het ene naar het andere materiaal en het iets vergroten van het origineel is goed gelukt. Het werk wordt nu uitgevoerd in ijzer en de originele amforen worden opnieuw gebruikt. Het beeld wordt verwacht in het voorjaar.

Expositie Seniorservice

Venray | De gehele maand december is er in de bibliotheek in Venray een expositie van Seniorservice Gilde Venray te zien. Er zijn werken te bewonderen van de hardangergroep, houtmodelbouw/miniatuurbouw en quilten. Op koopzondag 20 december is er van 12.00 tot 17.00 uur een demonstratie quilten en hardanger. De expositie is tijdens de openingstijden van de bibliotheek voor iedereen vrij toegankelijk.

Vlooienmarkt

Veulen | Carnavalsvereniging Ut Dartele Veulen in Veulen houdt op zondag 22 november een vlooienmarkt en veiling rondom café-zaal 't Veule aan de Veulenseweg 49 in Veulen. De baten komen volledig ten goede aan de vereniging. De buitenverkoop start om 12.00 uur. De zaal gaat om 12.30 uur open voor tafelverkoop. De veiling wordt om 13.00 uur geopend.