De Omloop is een van de drie plekken in het centrum van Venray waar het parkeren niet wordt vrijgegeven.
De Omloop is een van de drie plekken in het centrum van Venray waar het parkeren niet wordt vrijgegeven. Foto: Henk Willemssen

Bijna overal vrij parkeren

VENRAY | Gisteren (woensdag) is de proef met gratis parkeren in het centrum van Venray ingegaan. Deze proefperiode loopt tot 1 februari 2016.

Daarna komt er tot half mei een tweede proef met alleen betaald parkeren achter de slagbomen (parkeerkelder, Blekersveld en Raadhuisstraat). De andere parkeerplekken blijven geheel vrij, zonder de blauwe schijf. De gemeente heeft besloten voor drie plekken een uitzondering te maken. In Augustinessenhof, Berkenstraat en De Omloop blijft een parkeervergunning verplicht. In Augustinessenhof geldt al een parkeerverbodzone. Het verbod is ingesteld om de bewoners van de straat tegemoet te komen. Zij alleen hebben toestemming in deze verbodzone te parkeren. Anders moeten zij een stuk verderop, buiten hun straat, een parkeerplekje zoeken. De Berkenstraat, aan de oostkant van de Bomenbuurt, had voorheen veel last van geparkeerde auto's van werknemers van het nabijgelegen Raayland College. Aan de kant tussen de even huisnummers 2 en 84 is daarom destijds het parkeren met een vergunning ingevoerd.

Deze regeling blijft van kracht omdat anders de oude parkeerproblemen weer de kop opsteken in de Berkenstraat. De parkeerplaats in De Omloop ligt binnen de centrumafsluiting bij het voetgangersgebied. Vrij parkeren is hier onwenselijk. Omdat er anders veel zoekverkeer dicht bij het winkelcentrum zal ontstaan. De parkeervergunning blijft daarom van kracht. De Omloop is alleen bereikbaar via de beide in- en uitgangen aan de Schoolstraat.