Lizanne Arts is trots op de nieuwe cd van de Piëlhaas
Lizanne Arts is trots op de nieuwe cd van de Piëlhaas Foto: Henk Lammen

Geej en ik van Lizanne Arts

VENRAY | Op zondag 15 november presenteert vastelaovesvereniging De Piëlhaas het nieuwe boerenbruidspaar tijdens de Hazepaeper in Schouwburg Venray. Tijdens de feestelijke middag wordt tevens de nieuwe jubileum-cd van De Piëlhaas gepresenteerd. De middag begint om 15.11 uur.

In Peel en Maas deze week aandacht voor twee van de vier artiesten die zondag hun nummer zingen tijdens de cd-presentatie. In dit artikel aandacht voor Lizanne Arts uit Oostrum. Elders in Peel en Maas het duo Gerrie en Dave.

Door Henk Lammen

Jouw nummer op de jubileum-cd van De Piëlhaas, ben je daar extra trots op?

"Ik ben super trots dat ik op deze cd mag staan en op mijn, ons nummer. Want ik doe dat uiteindelijk niet alleen. Ook de schrijvers Marcel Holtackers en Rob Jenneskens zijn heel blij dat Geej en Ik het zover gebracht heeft.

Waar gaat het nummer over?

"Uit deze gedachte is het nummer ontstaan: Enne toevallige blik,wauw dat geft enne kik! Ik wil vur ow gaon, dit mot blieve bestaon! Dit jubileum gao weej same belaeve, alles gon weej gaeve! Want Geej en Ik is vort weej!"

Tevreden over het eindresultaat?

"Super tevreden!! Maar natuurlijk ook trots op de rest van de artiesten! Ik denk dat er vier hele verschillende en dus een mooie mix van vastelaovesnummers als eindresultaat op de cd staat.

Doe je mee aan het LVK?

"Alle vier nummers worden ingestuurd voor het LVK. Kei leuk! Of ik een kans maak? Ik weet het echt niet."

Meedoen aan het LVK, is dat een droom voor jou?

"Natuurlijk is dat een droom. Een hele mooie droom, vooral omdat het LVK dit jaar in Oostrum is. Ik denk dat iedere vastelaovesartiest dat zou willen."

Iets heel anders, wie wordt de nieuwe prins van Venray?

"Dat is een groot geheim!"

Hoe ziet jouw programma er de komende maanden uit?

"Natuurlijk hebben we zondag Hazepeper waar de cd uitkomt. En daarna wordt het een carnavalistische maand november. December, effe rust, om er in januari en februari vol tegen aan te gaan bij de prinsenproclamatie, Circus Mök, dorpentour, basisscholentour…..om maar een paar dingen te noemen. Met als uiteindelijke hoogtepunt de roetsj!"

Hoe vier jij carnaval?

"Veel zingen, lachen, gezelligheid en een biertje erbij met het hele gezin."