Koen Flinsenberg met zijn medaille
Koen Flinsenberg met zijn medaille Foto:

Judoka's succesvol

FRANKFURT | Zeven judoka's van Judo Vereniging Venray hebben in Frankfurt deelgenomen aan de Adlercup. In totaal 700 judoka's uit zeven landen kwamen op dit toernooi in actie.

Bij de jongens onder 12 jaar waren er vier deelnemers, van wie Koen Flinsenberg er bij de jongens tot en met 27 kilo in slaagde een tweede plaats te behalen. Jens Reijntjes, Moaad Aajour en Lyam van der Groef slaagden er wel in om enkele wedstrijden te winnen, maar moesten toen hun meerdere erkennen in de zware tegenstand van de buitenlandse judoka's. Ook de iets andere regelgeving in Duitsland was voor hen onwennig, waardoor ze niet tot betere resultaten konden komen.

Bij de meisjes onder vijftien jaar was Maggy van Hoof de enige Venrayse deelneemster. In haar eerste wedstrijd ging zij onderuit tegen de latere winnaar in deze klasse uit Duitsland. Later slaagde zij erin om alsnog de halve finale te bereiken door winst in de herkansing. In de halve finale verloor zij echter, zodat voor haar een bronzen medaille haar deel werd. De beste prestatie leverde Bora Soysal. Door knappe winst in al zijn vier voorwedstrijden plaatste hij zich voor de finale. In de finale kreeg hij echter al na 10 seconden een straf voor het buiten de mat stappen. Enige Duitse partijdigheid van de scheidsrechters was hierbij wel aanwezig, want zijn Duitse tegenstander stapte eveneens buiten de mat, maar dat werd niet opgemerkt. Bora probeerde de partij nog in winst om te zetten, maar dit lukte niet in de resterende wedstrijdtijd. Een zilveren medaille was zijn welverdiende loon. Als laatste deelneemster was Marit Woertman aanwezig bij de meisjes -25 kili. Na vier wedstrijden, waarvan zij er twee met een overwinning afsloot, mocht ook zij op het podium plaatsnemen voor het in ontvangst nemen van een bronzen medaille.

De uitslagen: 2) Koen Flinsenberg. Bora Soysal