Sjraar Klaasens werd in het zonnetje gezet
Sjraar Klaasens werd in het zonnetje gezet Foto: Christ van den Munckhof

Sjraar Klaasens geëerd

ROERMOND | In Roermond is zondag een groot benefietconcert gehouden met een inzameling voor kinderen met het syndroom van Down. Dirigent Sjraar Klaassens was de organisator van het muzikale gedeelte. Tijdens dit concert werd Sjraar Klaassens van Harmonie-Orkest Noord-Limburg onderscheiden met de gouden bondspeld voor veertigjarig lidmaatschap en verdiensten van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie), waar de Limburgse Muziekbond een afdeling van is.

Deze werd hem opgespeld door Jan Hermkens voorzitter van HONL. Deze was een trouw bezoeker van de concerten waar Klaassens dirigeerde. Klaassens heeft zang gestudeerd bij Dorris van de Meerendonk, Janos Klezni en Paula Sommerjai in Boedapest en Katalin Kiss en Roland Hadju. Orkeststudie deed hij bij Jan Cober en Jo Welzen. Momenteel werkt hij voor Cultuurpad Helden en Myoutic Thorn en speciaal onderwijs in Heel.

Als docent geeft hij zomercursussen in Leicester in Engeland. Verder dirigeert hij koren in Haps en Merselo, het jeugdorkest in Helden en de laatste twee jaar het Harmonie-Orkest Noord-Limburg uit Horst.