Yvon Gerrits en Frank Brands hebben samen de nieuwe zaalvoetbalschool TOF opgericht.
Yvon Gerrits en Frank Brands hebben samen de nieuwe zaalvoetbalschool TOF opgericht. Foto: Henk Lammen

"Zaalvoetbal is passie"

Overloon | "Wij hebben er enorm veel zin in en kijken er naar uit om met de deelnemers in de zaal aan de slag te gaan!". Frank Brands (34) en Yvon Gerrits (30) uit Overloon kijken elkaar aan. Hun nieuwe uitdaging is echt een gezamenlijk ding. Samen richtten zij namelijk zaalvoetbalschool TOF op. "TOF staat voor Talenten Opleiding Futsal, de internationale naam voor zaalvoetbal."

Door Henk Lammen

Frank Brands is in het Nederlandse zaalvoetbal een begrip. Als speler maakte hij furore bij onder andere TV/Sportijn, SV Venray, SV Lake Valley, LZV Kuypers Haarmode en Konica Minolta. Hoogtepunten in zijn sportieve carrière waren de dertien interlands met het Nederlands zaalvoetbalteam en zijn selectie voor het EK in 2005 in Tsjechië. Zijn partner Yvon Gerrits speelde op het veld ruim twaalf jaar in het eerste team van SSS'18. Met zaalvoetbalvereniging SV Lake Valley was ze enkele jaren actief in de eredivisie. Het idee om samen een zaalvoetbalschool te beginnen kwam uit de koker van Brands. "Omdat zaalvoetbal een echte passie van ons is. Kinderen spelen in de zaal in een kleinere ruimte, moeten daardoor sneller handelen en hebben veel balcontacten. Ons motto is dan ook 'wordt een betere voetballer door zaalvoetbal'. In heel veel landen is het gebruikelijk dat jonge kinderen opgroeien met veld- en zaalvoetbal. Hierdoor moeten ze een beroep doen op techniek en tactisch inzicht en dit zal dan ook snel verbeteren. De beste voorbeelden hiervan komen uit Brazilië en Spanje. Denk maar aan Neymar, Ronaldinho, Messi, Xavi, Iniësta en zo kan ik nog wel even doorgaan. Onze overtuiging is dat kinderen op jonge leeftijd veld- en zaalvoetbal moeten spelen om een goede en complete voetballer te worden."

Om zich als zaalvoetbalschool te onderscheiden, staat het leveren van kwaliteit op de eerste plaats. Yvon: "Mede door onze ervaring weten we wat het is om in de zaal te voetballen, in combinatie met veldvoetbal. We hebben allebei ervaren dat het elkaar kan versterken en dit willen we de jeugd ook graag meegeven. In deze regio zijn we de enige zaalvoetbalschool. Dat maakt ons vrij uniek." Frank en Yvon zien zich absoluut niet als een concurrent van (veld)voetbalscholen. "Nee, absoluut. We zien het echt als een aanvulling", stelt Brands.

Zaalvoetbalschool TOF heeft nog geen vaste trainingsmomenten. De twee zaalvoetballiefhebbers richten zich vooralsnog op hun eerste evenement, zaalvoetbaldagen voor F- en E-jeugd, op donderdag 11 en vrijdag 12 februari 2016 in de Raaijhal in Overloon. "Mogelijk breiden we dit in de toekomst uit naar ook de oudere jeugd en eventueel volwassenen. We hebben daarnaast mogelijkheden voor trainingen, clinics en kinderfeestjes. Het zou mooi zijn als we structurele activiteiten aan kunnen bieden. Dit zal afhankelijk zijn van de vraag en de mogelijkheden die er zijn." Voor de zaalvoetbaldagen kunnen zich jeugdspelers in de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar inschrijven. Beide dagen duren van 09.00 tot 14.00 uur en bestaan uit trainingsvormen, wedstrijden en een gezamenlijke lunch. De dagen staan onder leiding van Jos van Gerven en Frank Brands, beiden al jaren actief als trainer/coach in het zaalvoetbal. De kosten bedragen veertig euro.

Voor meer informatie: telefoon 06-12294226, of via e-mail info@zaalvoetbalschooltof.nl, website www.zaalvoetbalschooltof.nl en Facebook www.facebook.com/zaalvoetbalschoolTOF.