Thuiszege vrouwen Venray

Venray | Venray-RKHVV 2 3-1 (2-1). Doelpunten Venray: Michel Vrenken, Elisa van Knippenberg en Nadieh van den Einden.

De voetbalsters van Venray wonnen zondagmiddag in de eerste klasse D van RKHVV 2. Op sportpark De Wieën was de thuisploeg met 3-1 te sterk voor de gasten uit Huissen. De Venrayse ploeg speelde in de eerste helft niet haar beste spel, maar kon, na een snelle 0-1 achterstand, door doelpunten van Michel Vrenken en Elisa van Knippenberg toch met een 2-1 voorsprong gaan rusten. In de tweede helft gooide het goed combinerende Venray het duel snel op slot.

Nadieh van den Einden scoorde in de 47ste minuut de bevrijdende 3-1. Doordat Amstenrade niet verder kwam dan een gelijkspel staat Venray nog slechts een puntje achter de koploper. Venray gaat op zondag 15 november op bezoek bij Nooit Gedacht. De voetbalsters van SSS'18 kwamen zondag niet in actie vanwege een sterfgeval bij tegenstander DAW uit Schaijk. SSS'18 speelt zondag in Venlo de streekderby tegen Venlosche Boys.

Vier treffers Sanne ten Holder

Oploo | ST Excellent/Fiducia 2-VV Holthees 4-5 (3-3). Doelpunten VV Holthees: Sanne ten Holder en Robin Kuijpers.

In de zesde klasse behaalden de voetbalsters van VV Holthees hun eerste zege van het seizoen. De uitwedstrijd tegen ST Excellent/Fiducia 2 werd door onder andere vier treffers van Sanne ten Holder met 4-5 gewonnen. De bezoekers gingen voortvarend van start en al na een paar minuten werd de score geopend door Sanne ten Holder.

Zij benutte vlak hierna ook nog een penalty na een overtreding op Sanne Verbruggen. Na een kwartier spelen zorgde opnieuw Sanne ten Holder voor 0-3. Na dit stormachtige begin nam de thuisploeg het initiatief over en scoorde Silke van Bakel met een mooi schot 1-3. Na een half uur spelen zorgde Floor van Dijk voor de aansluitingstreffer, en vlak voor rust trok opnieuw Silke van Bakel met haar tweede doelpunt de stand weer gelijk. De 3-3 was tevens de ruststand.

Na de rust ontstond een open wedstrijd, waarin beide ploegen overduidelijk meer wilden dan een gelijkspel. Het was echter de thuisploeg die na ongeveer een uur spelen de leiding nam, na een prachtig afstandsschot van Lotte Weerts.

Met nog een kwartier op de klok, maakte Robin Kuijpers uit een corner de verdiende gelijkmaker. Met 4-4 waren beide teams echter niet tevreden, en het spel bleef daardoor op en neer golven. Na onzorgvuldig uitverdedigen van de thuisploeg, knokte Sanne ten Holder zich in de absolute slotfase richting het doel. Met haar vierde doelpunt in deze wedstrijd zorgde zij uiteindelijk voor de beslissing. Het was een aantrekkelijke, open wedstrijd waarbij een gelijkspel de krachtsverhoudingen op het veld het beste had weergegeven.

De bezoekende club trok echter aan het langste eind en zo nam VV Holthees voor het eerst dit seizoen drie punten mee naar huis.

Ruim verlies basketballers

Bakel | Yellow Sox-Jumpers'76 75-57 (18-10, 12-13, 16-21, 28-13).

De basketballers van Jumpers'76 verloren zaterdagavond in de eerste klasse met royale cijfers de uitwedstrijd tegen Yellow Sox: 75-57. De Venrayse ploeg speelde voor rust de slechtste helft van het seizoen en keek na twee kwarten tegen een achterstand aan: 30-23. Na de thee kwamen de gasten nog terug tot 55-54, maar stortte in de eindfase van het duel volledig in. Topscorer aan Venrayse zijde was Dirk Laurensse met negentien punten.

In het eerste kwart speelden de gasten ongecontroleerd en maakten vaak de verkeerde keuzes. Er was totaal geen lijn te bekennen in het spel van Jumpers'76. De thuisploeg profiteerde optimaal en nam meteen een voorsprong: 18-10. In het tweede kwart namen Viersma, Oosterbeek en Laurensse het heft in handen en brachten de gasten snel terug: 18-17. Jumpers'76 miste vervolgens kans op kans, waardoor de thuisploeg door zes punten van Alex Vermeulen met een voordelige stand gingen rusten: 30-23. In de openingsfase zaten de gasten even in een flow en kwamen terug tot 32-29. Yellow Sox speelde echter geduldig, liet de bal goed rond gaan en hadden in hun topscoorder Harm Swinkels een goede afmaker. Antheunisse buffelde onder de borden en Gommans gooide een driepunter waardoor de stand na drie kwarten minimaal in het voordeel was van de thuisploeg: 46-44. In het laatste kwart kenden de gasten nog een opleving (55-54), maar lieten het vervolgens helemaal afweten. In de eindfase speelde Jumpers'76 alles of niets. Yellow Sox was niet onder de indruk van de pressie en gooide er een 13-0 run over heen in de laatste twee minuten, waardoor er aan het einde een geflatteerde einduitslag op het scorebord stond: 74-57. Coach Bram Claessens was teleurgesteld, maar vond dat zijn team geen enkel recht had op de overwinning. "We waren als team niet goed. Het geluk zit nu even niet mee. We zullen zaken op de training, die wel goed lopen, ook in de wedstrijd na moeten komen, dan gaan we echt nog wel wedstrijden winnen. En om te beginnen moet dat tegen Schijndel gebeuren. Om weer met elkaar vertrouwen te tanken." De Venrayse basketballers spelen op zaterdag 14 november thuis tegen BV Schijndel. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 15.00 uur.

Rijvereniging Ons Genot

Merselo | Sjoera Jenniskens heeft met Danaë de derde prijs behaalde in dressuurklasse L2 op een paardenwedstrijd in Merselo. Op een paardenwedstrijd in Blerick is in het springen klasse L Babette Kuijpers met Horse Victory s D-Day eerste geworden. Melanie Gommans is met Blancasiana L vijfde geworden. Kim Verstappen werd met Goldykaat achtste. In het springen klasse B was er een eerste plaats voor Babette Kuijpers met For you & Me.