Afbeelding
Foto: ron koenen

Bowling Vereniging jeugd

Venray | De tweede editie van het koppeltoernooi, waarbij senioren aan jeugdleden worden gekoppeld, is gespeeld. Er verschenen twaalf koppels aan de start en na de voorronde prijkte het duo Sjoerd Jansen en Marlies Thijssen boven aan met 1130 pins, op de voet gevolgd door Kylian Baarslag en Ria de la Roy met 1219 pins.

De goed spelende Wouter Opbroek, die Eef van Merkestein als maatje had, bezette de derde plaats met 1170 pins, waarbij hij met 129 pins een nieuw PR vestigde. Ook de volgende koppels bereikten de finale: Maud Vermeulen en Sander Broers (1159), Giel van Gorp en Kilian Martens (1123), Job Andriessen en Henk Janssen (1110), Jesse van Duuren en Maria Minten (1104) en Maddy Jansen en Yvonne Smits met 1087 pins.

In de finale gaf het paar Jansen en Thijssen de overige finalisten geen schijn van kans en wist het toernooi op hun naam te schrijven met 2494 pins.

Verrassend was eveneens de opmars van het als vierde gerangschikte dubbel Vermeulen en Broers. Mede door een mooie serie van 1274 werd dit koppel het hoogst scorende koppel in de finale en klom daarmee met een totaal van 2369 pins naar de tweede plaats. Hierin scoorde Maud Vermeulen met 107 pins een nieuw PR. Het dubbel Baarslag en De la Roy moest een plaatsje inleveren maar bleef met 2343 pins de laatste podiumklant. Dat ging ten koste van Opbroek en Van Merkestein, dat met 2343 pins met de vierde plek genoegen moest nemen. Van Gorp en Martens (2333), Andriessen en Henk Janssen (2330), Van Duuren en Minten ( 2242) en Maddy Jansen en Smits (2233) bezetten respectievelijk de vijfde tot en met de achtste plaats.

De hoogste game bij de jeugd werd bij de jeugd gescoord door Youri Vermeulen met 200 pins. Sander Broers kwam bij de senioren tot 246 pins. Zaterdag 14 november wordt op eigen baan in Oostrum een uitwisseling gespeeld tussen de jeugdteams van Sittard, Veldhoven en Venray. Alle jeugdleden mogen meedoen en worden om 10.30 uur in de bowling verwacht.

Match

Venray | Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match is voor Buddyzorg Limburg op zoek naar een buddy voor mensen met obesitas. Taakomschrijving: Buddyzorg ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen die lijden aan obesitas. Deze mensen worden maatjes genoemd. Het maatje, dat je als buddy begeleidt is al onderweg naar een gezonde leefstijl en blijvende gedragsverandering.

Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl. Zie ook www.vrijwilligerswerkvenray.nl.