Venray thuis tegen Minor op jacht naar eerherstel

VENRAY | Op een derde deel van de voetbalcompetitie bungelen Venray en SSS'18 in de onderste helft van de ranglijst van de eerste klasse D. Beide ploegen moeten de komende weken alle zeilen bijzetten om nog voor de naderende winterstop uit de degradatiezone te blijven.

Trainer Stef Sijbers hoopte dat de 3-2 derbyzege op SSS'18 het begin zou zijn van een goede serie. Maar de 4-1 nederlaag bij De Valk wierp Venray weer verder terug. Komende zondag komt de verassende nummer drie Minor op De Wieën op bezoek. De ploeg uit Nuth wist zich vorig seizoen op het nippertje te handhaven. Tijdens de zomerstop trok Minor zes versterkingen aan en nu strijden de Zuid-Limburgers mee in de top. Bij Venray keert middenvelder Rik Linders terug van een wedstrijd schorsing. Vlak voor het vrije bekerweekeinde zou een rood-witte overwinning uiterst welkom zijn. Maar de Venrayse ploeg is verdedigend kwetsbaar en krijgt te veel doelpunten tegen.

SSS'18 heeft een meer degelijke ploeg en het elftal is ook beter ingespeeld. De Overloners hebben na de remise tegen Meerssen even veel punten (negen) dan Venray. Na het vertrek van Koen Voesten naar Zuid-Amerika is nu ook Bas Joosten, op reis door Thailand, voorlopig niet inzetbaar. Stan Venhuizen, die tegen Venray rood kreeg, werd voor een duel geschorst. Zondag is de verdediger in de thuiswedstrijd tegen De Valk weer van de partij. De ex-hoofdklasser uit Valkenswaard is na de winst op Venray opgeklommen naar de vijfde plaats.

In geen enkele andere klasse heeft de koploper zo weinig punten als in de tweede klasse H. Volharding, met een periodetitel op zak, koestert de koppositie met zeventien punten. BVV en Helvoirt blijven de Vierlingsbekers op de hielen zitten. Zondag gaat Volharding op bezoek bij middenmoter Best Vooruit.

Ysselsteyn staat na twee zeges op rij op de gedeelde derde plaats in de vierde klasse F. De ploeg van trainer Ruud Jenneskens speelt opnieuw een uitwedstrijd in het Brabantse land. Ditmaal gaat de reis naar Milheeze om tegen de plaatselijke Boys aan te treden. De Brabanders staan in de middenmoot maar hebben slechts twee punten minder dan Ysselsteyn. Voor Leunen is het in de onderste regionen zaak om punten te blijven sprokkelen. De oranje-witten treden thuis aan tegen ASV'33. De ploeg uit Aarle-Rixtel veegde afgelopen zondag de vloer aan met HVV Helmond en won met dubbele cijfers: 10-0. Oostrum gaat in Oploo op bezoek bij Excellent in de vierde klasse G. Beide ploegen staan in de subtop en ontlopen elkaar niet veel. De nog puntloze hekkensluiter Merselo speelt voor eigen publiek het kelderduel met DSV. De tegenstander uit Sint Anthonis heeft vier punten. Dit is voor de geel-zwarten de kans om de eerste punten te pakken.

De vier regionale clubs in de vijfde klasse F spelen geen echte rol van betekenis. Even leek het erop dat SV United bovenin mee kon doen. Maar de fusieclub uit Meerlo/Wanssum is na een veelbelovende start weggevallen in de middenmoot. Een week voor de bekerclash met hoofdklasser Blauw Geel treden de blauw-witten thuis aan voor de derby met Lottum dat een plaatsje hoger staat. Sporting ST heeft na een moeizaam begin steeds beter zijn draai gevonden. Maar het krachtsverschil tussen de bovenste ploegen en de onderste helft van de ranglijst is erg groot. Op bezoek bij America wordt het een lastige klus voor de zwarthemden.
SVOC'01 houdt ondanks de miserabele start de moed erin. De tricolores ondernemen zondag op bezoek bij VCH een nieuwe poging om van de hatelijke nul af te komen. Ook voor BVV'27 liggen er winstkansen. Op bezoek bij RKDSO in Lomm kunnen de geel-zwarten de nieuwe trainer Jef Vels de eerste winst bezorgen.

Holthees zit in een fase waarin het de kampioenskandidaten treft in de vijfde klasse G. Even leek het erop dat de ex-zesdeklasser een woordje mee kon spreken in de titelstrijd. Maar afgelopen zondag gingen de Holthesers hard onderuit tegen Odiliapeel. Als Holthees zich in de bovenste helft van de ranglijst kan handhaven, dan heeft de promovendus het al goed gedaan. Zondag wordt het een heel zware kluif op sportpark De Halt als koploper VIOS uit Beugen op bezoek komt.