Sjef Pappers van de werkgroep Fairtrade Venray overhandigt de prijs.
Sjef Pappers van de werkgroep Fairtrade Venray overhandigt de prijs. Foto: ron koenen

Fairtrade: Venrayse winnaar

Venray | Precies driehonderd fairtradechocolaatjes lagen tijdens de afgelopen Fairtradeweek tussen tal van andere fairtradeproducten in een speciale etalage in de Grote Straat in Venray. Toos Camps uit de Gitaarstraat vulde op het deelnemersformulier het getal 299 in.

Zij won daarmee een Tony Chocolony -verrassingspakket en een waardebon van de wereldwinkel.

Ze had niet zo maar een gok gedaan om het aantal chocolaatjes te raden. Nee, ze had die chocolaatjes in de etalage heel precies geteld. Elke keer als zij boodschappen deed, telde zij de chocolaatjes op een van de blokken in de etalage. En met succes dus.

Tijdens de afgelopen Fairtradeweek had de Venrayse werkgroep er weer voor gezorgd dat ondernemers die actief meedoen aan de Fairtrade Gemeenteactie dit door middel van de intussen bekende fairtradehandjes voor de deur van hun zaak aan het publiek konden tonen.

Bovendien was in de Grotestraat een etalage ingericht, waarin naast het onbekende aantal chocolaatjes, tussen tal van fairtradeproducten, ook informatie was te zien over doel en betekenis van fairtrade.

Veel passanten keken niet alleen naar de etalage, maar namen ook de moeite om het aantal chocolaatjes te raden. De binnengekomen antwoorden varieerden van 124 tot 299. De werkgroep Fairtrade Venray bereidt op dit moment de aanvraag voor om de titel Fairtrade Gemeente te verlengen.

Foto: Sjef Pappers van de werkgroep Fairtrade Venray overhandigt de prijs