Opening ijsbaan op 11 december

Venray | De officiële opening van de ijsbaan op het Schouwburgplein in Venray vindt plaats op vrijdag 11 december om 18.30 uur. Dat heeft het bestuur van de organiserende Stichting Winterpret Venray deze week bekendgemaakt. "Venray kan gaan genieten van drie weken schaatsplezier. Het winkelcentrum gaat kerstsfeer en gezelligheid uitstralen, zodat het voor iedereen leuk wordt om Venray te bezoeken", zegt penningmeester Bernie van Lierop.

Voorafgaand aan de opening wordt een nieuw evenement gehouden op de Grote Markt. "Rondom de kerststal en de Venray Bloeit-kerstboom vindt Kerstboom in het licht plaats", vertelt Van Lierop. "De Stichting Kerststal Venray, Winterpret Venray, Venray Centraal, Venray Bloeit en Peel en Maas TV hebben hiervoor de handen ineengeslagen. We gaan proberen aan de start van de kerstperiode in Venray een extra feestelijk en sfeervol tintje te geven." Voor Venray in het licht vinden op vrijdag 11 december vanaf 16.30 uur op de Grote Markt, in een heuse theaterwagen, optredens plaats van zangverenigingen en muziekgezelschappen. "Tevens zal rond 16.30 uur deken Smeets de kerstboom en de kerststal inzegenen en wordt er in samenwerking met de jeugdafdeling van 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray en basisschool De Hommel een kerstspel opgevoerd. Om 18.30 uur wordt vervolgens de ijsbaan ingezegend door de deken. Daarna kan iedereen dus rustig gaan schaatsen op de ijspiste in hartje Venray."

Peel en Maas TV maakt van Kerstboom in het licht een tv-programma. "De bedoeling is dat mensen bij de kerstboom wensen voor hun geliefden of dierbaren kunnen uitspreken", legt hoofdredacteur Ron Koenen van Peel en Maas (TV) uit. "Die wensen kunnen vervolgens samen met een kerstbal of en –ster in de Venray Bloeit-kerstboom worden opgehangen. Voor het tv-programma zijn we op zoek naar bijzondere verhalen en wensen. De kerststerren en –ballen zijn momenteel in de maak. Ze worden de komende weken onder meer verspreid over basisscholen en ondernemers in het winkelcentrum van Venray. Maar mensen met een bijzondere wens kunnen zich natuurlijk altijd bij de redactie van Peel en Maas melden via het mailadres redactie@peelenmaasvenray.nl."

De Stichting Winterpret Venray wil op zondag 20 december in het centrum van Venray tevens een Santa Run organiseren. "Wij dagen de Venrayse gemeenschap uit om tijdens deze middag het Venrayse centrum massaal te bezoeken in kerstkleding. De run gaat vanaf 15.00 uur van start. Iedereen kan in kerstkleding door het centrum van Venray gaan rennen en dat moet iedereen een geweldig kerstgevoel geven", besluit Bernie van Lierop. Aanmelden voor deze Santa Run kan via: Info@winterpretvenray.nl.


Vaderweek

Venray | In de Vaderweek, van maandag 16 tot en met zondag 22 november, bedoeld om (groot)vaders op het belang van voorlezen te wijzen, verzorgt BiblioNu een voorleesavond in de bibliotheek in Horst en in de bibliotheek in Venray een vouwschoentjesactie.

Er is een gratis online voorleescursus, een verhalenwedstrijd voor vaders én alle vaders (en moeders) worden opgeroepen om op Facebook en Twitter te laten zijn wat zij doen aan voorlezen. Uit onderzoek blijkt dat ouders de grootste invloed hebben op het leesplezier van hun kinderen. Moeders lezen veel meer voor dan vaders, maar dat onderzoek wijst ook uit dat juist (voor)lezende vaders veel invloed hebben. In Venrayse bibliotheek kunnen vouwschoentjes opgehaald worden.

Kinderen kunnen deze met (groot)vader uitknippen, kleuren en in elkaar knutselen. De vouwschoenen zijn tot 27 november in de bibliotheek te zetten. Vanaf 2 december zit er een leuke verrassing in. Vanaf 16 november kunnen vaders een leerzame en leuke Voorleescursus krijgen via bibliotheek.nl.

Aan vaders (en moeders) wordt gevraagd om op Twitter of Facebook te laten zien dat ze meedoen aan voorleesavondje door berichten (en foto's) te plaatsen met de hashtag #voorleesavondje, of een foto te posten op Facebook.com/vadersvoorlezen.

De leukste berichten maken kans op een voorleespakket.


Heropening Verlinden Juwelier

Venray | Toos en Antoon Verlinden uit Venray hebben de deuren van hun juwelierszaak aan de Grote Markt in Venray opnieuw geopend. In 2013 droeg het echtpaar de zaak over aan Harolds B.V. Deze eigenaar is echter in september failliet gegaan. Daarop besloten Toos en Antoon om onder de oude naam, Verlinden Juwelier vof, zelf de zaak weer te gaan runnen met de kwaliteit, service en het enthousiasme dat u van hen uit het verleden gewend bent.

Wat blijft is de oude en vertrouwde naam Verlinden Juwelier. Sinds zij in 1977 zijn begonnen met de zaak in Venray hebben zij een juwelierszaak neergezet waarin kwaliteit en service hoog in het vaandel stond en nog steeds staat. "Er is er een gedeeltelijk nieuwe opzet. Naast een compleet nieuwe collectie van een aantal reeds bekende merken is er een speciale 'outlet' collectie. Hier vindt u eigentijdse sieraden (en horloges) van hoogwaardige kwaliteit voor een leuke prijs. Daarnaast zullen er diverse nieuwe ateliers en merken aan het assortiment worden toegevoegd", aldus Antoon Verlinden

Tijdens de vele mooie reizen die beiden de afgelopen twee-en-een-half jaar maakten, merkten ze dat hun juweliershart nog altijd even groot is. De interesse voor juweliers en hun zaken in andere landen en het volgen van nieuwe trends is altijd gebleven.

Bovendien zorgde het vele reizen voor een nog groter hart voor Venray. "We hebben veel steden gezien, binnen en buiten Nederland. Dan valt je op dat Venray een erg mooi centrum heeft, met een veelzijdig en kwalitatief goed winkelaanbod en een ruim variatie aan horeca. We zijn met recht trots op Venray", stelt Toos. Na een sabatical van ruim twee jaar hebben beiden er weer zin om oude en nieuwe klanten te ontvangen: "Het juweliersvak is een mooi en dankbaar vak en je bent betrokken bij veel mooie momenten in het leven van klanten. Het is bijzonder om hiervan deel uit te mogen maken en wij kijken ernaar uit u als klant te ontvangen in onze juwelierszaak.".