Afbeelding
Foto: ron koenen

Hans uit Bonn terug in Venray

Venray | Als negenjarige jongen kwam Hans uit Bonn elke zomervakantie vier weken lang naar Venray om daar een onbezorgde vakantie te vieren bij opa en oma Verheyen aan de Akkerweg.

Zoon Piet Verheyen woonde toen nog thuis en samen met kleindochters Henny Sielaff en Riet Sanders zorgden ze er voor dat Hans een leuke tijd had.

Dit vond plaats in de jaren 1957, 1958 en 1959. Na deze jaren verwaterde het contact en spraken ze elkaar nooit meer. Kleindochter Riet verhuisde zelf in de jaren '60 naar Duitsland en ging afgelopen zomer op zoek naar Hans met de beperkte informatie die er nog was. Uiteindelijk, na een lange speurtocht, vond ze hem en kwamen ze samen naar Venray om na 57 jaar weer herenigd te worden en oude verhalen op te halen.

Ze maakten samen een rondleiding door Venray, waar hij veel plaatsen nog kende en ook nog verrassend veel Nederlandse woorden wist. Uiteraard kon een Hollandse hap bij Crisje Thielen niet ontbreken. Ook is er gezamenlijk ontbijt gehouden bij hotel Asteria in Venray en daar is een groepsfoto gemaakt.

Nederland bridget voor Unicef

Venray | Op tientallen plekken worden bridgedrives voor Unicef gehouden. In Venray wordt dit op zondag 22 november gedaan in De Witte Hoeve in Venray. Ontvangst vanaf 12.00 uur en aanvang spelen 13.30 uur. Er worden 24 spellen gespeeld en indeling vindt plaats naar speelsterkte. Aanmelden kan tot 20 november via e-mail nege@ziggo.nl of telefoon (0478)582731.