Sinterklaas komt zondag met zijn pieten naar Venray.
Sinterklaas komt zondag met zijn pieten naar Venray. Foto: Archief Peel en Maas

Sint weer in Venray

Venray | Ook dit jaar komt Sinterklaas op de zondag na zijn aankomst in Nederland naar het centrum van Venray.

Sinterklaas hoopt, net als zijn pieten, dat er veel kinderen uit Venray en omgeving op hem staan te wachten op de Grote Markt in het winkelhart. Natuurlijk vindt hij het ook heel erg leuk als er langs de route veel kinderen, ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden staan.

Sinterklaas volgt dit jaar dezelfde route als vorig jaar. Het programma op de Grote Markt in Venray begint om 13.30 uur en Sinterklaas komt rond 14.30 uur aan.

Hij zou het leuk vinden als er veel kinderen zijn met muziekinstrumenten. Maak zelf dus een trommel, fluit, triangel of iets anders. Zingen mag natuurlijk ook.

De route die Sinterklaas en zijn pieten gaan volgen: Raayland College, St. Antoniusstraat, Mgr. Verrietstraat, St. Antoniusstraat, Kruisstraat, Paterslaan, Patersstraat, Grotestraat en Grote Markt.

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar in Meppel. Sinterklaas komt op zaterdag 14 november aan in de stad in de provincie Drenthe. De stoomboot met de goedheiligman, zijn paard en zijn trouwe pieten meert zaterdag aan in de binnenstad van Meppel. De grachten en het plein in Meppel zullen een grote rol spelen bij de intocht.

Sinterklaas kwam niet eerder aan in de provincie Drenthe.