Gerrie en Dave genieten van vastelaovend.
Gerrie en Dave genieten van vastelaovend. Foto: Henk Lammen

Ós hárt van vandaag

Venray | Op zondag 15 november presenteert vastelaovesvereniging De Piëlhaas het nieuwe boerenbruidspaar tijdens de Hazepaeper in Schouwburg Venray. Tijdens de feestelijke middag wordt tevens de nieuwe jubileum-cd van De Piëlhaas gepresenteerd. De middag begint om 15.11 uur. In Peel en Maas deze week aandacht voor twee van de vier artiesten die zondag hun nummer zingen tijdens de cd-presentatie. Het duo Gerrie Steeghs en Dave Cavis en Lizanne Arts. In dit artikel aandacht voor het duo Gerrie en Dave.

Door Henk Lammen

Ós hárt van vandaag op de jubileum-cd? Zijn jullie daar trots op?

Gerrie: "Kei trots! De avond van de liedjesfinale was fantastisch. Fantastisch geluid, wat voor ons nummer, een ballad, van groot belang is. Alles klopte, heerlijk gezongen en met een meer dan goed gevoel de twee optredens op die avond afgerond. Toen al trots en tevreden. Zeker toen dat gevoel uiteindelijk bevestigd werd door de jury en het publiek."

Waar gaat het nummer over?

Dave: "Het nummer is een ode aan Venray. Het vertelt over vrienden die elkaar in 'Rooj' ontmoeten, tijdens de vastelaovend. Ieder jaar spreken ze weer af en delen ze samen dat gevoel wat je koestert in je hart: het vastelaovesgevoel in Venray. En het is een onvoorwaardelijke vriendschap, want tijdens die vastelaovend zijn ook de mensen, die niet meer in ons midden zijn, in ons hart bij ons. Zij zijn en blijven erbij, in Ós hárt van vandaag."

Tevreden over het eindresultaat, de nieuwe cd van De Piëlhaas?

Dave: "Zeker! De tweede plaats tijdens de liedjesfinale was al mooi. En dan mag je een topstudio in om het nummer te vereeuwigen. Het uiteindelijke resultaat is top! Daar mogen we met z'n allen heel trots op zijn."

Doen jullie mee aan het LVK?

Gerrie: "Ós hárt van vandaag wordt automatisch ingestuurd voor deelname aan het LVK. Ik vind het zelf een prachtig nummer en ben heel blij dat we gevraagd zijn door Patrick Janssen en Jan-Willem Reuling om dit lied te brengen. ik vind onze ballad zeker LVK-waardig, maar wellicht is het een nadeel dat het specifiek over Venray gaat. Aan de andere kant gaat het ook over vriendschap en dat is voor iedereen."

Meedoen aan het LVK, is dat een droom voor jullie?

Gerrie: "Dat zou de kers op de taart zijn." Dave: "Ik heb er al een keer gestaan, in 1992, samen met mijn broer Milton. Maar het zou erg gaaf zijn om weer dat podium te mogen betreden en het beste resultaat ooit neer te zetten."

Iets heel anders, wie wordt de nieuwe prins van Venray?

Gerrie: "Uuuh….?" Dave: "Ik denk dat het iemand héél dichtbij is... en anders gewoon Bram Hermans."

Hoe ziet jullie programma er de komende maanden uit?

Gerrie: "De aanvragen voor optredens stromen inmiddels binnen. Super leuk, en hier hebben we veel zin in. Samen met de andere cd-artiesten gaan we er een hele mooie tijd van maken. Lekker druk, maar heerlijk!" Dave: "Lekker samen zingen op de Hazepaeper, jubileumfeest, prinsenproclamatie, Circus Mök, Vastelaovesconcert, basisscholen, De Roetsj en het LVK natuurlijk! Dat is een mooi begin."

Hoe vieren jullie carnaval?

Gerrie: "Op de momenten dat ik niet zal zingen met Dave (wat sowieso een feestje is) zal ik veelal in Leunen te vinden zijn. Daar vier ik carnaval met mijn Leunse vrienden. Ik het ook het geluk vaak het podium op te mogen om samen met de Puppies op te treden. Een dag niet gezongen is voor mij een dag niet geleefd, vooral met de vastelaovend." Dave: "Dat laatste geldt zeker ook voor mij. Ik ga overal heen met de Raad van Elf en hun Vrollie en dompel me met mijn Hazin volledig onder in het feestgedruis. Heerlijk!"