Luuk Lenders, tweede van links (met fluit).
Luuk Lenders, tweede van links (met fluit). Foto: ron koenen

Droom in vervulling voor Luuk Lenders

Meerlo | Voor de Meerlose musicus Luuk Lenders ging onlangs in de Arnhemse schouwburg een droom in vervulling. Hij speelde enkele nummers mee met zijn grote idolen The Dublin Legends (voorheen The Dubliners).

Nadat de banjospeler van The Dubliners in 2012 overleed en de violist stopte, besloten de overige leden verder te gaan onder de naam The Dublin Legends.

"Ik mocht op mijn fluit meespelen. Een ongelooflijke ervaring. Een droom die uitkwam", aldus Luuk Lenders."

De Meerlose musicus volgde als kind The Dubliners overal en heeft de leden al vaker ontmoet. In Arnhem voelde het als een moment om te vragen of hij een nummer mee mocht spelen op het podium.

Luuk Lenders: "Ik heb contact gezocht met de gitarist van The Dublin Legends, en een dag voor het optreden in de Arnhemse schouwburg schreef hij me een bericht: "The Irish Rover key of G you can play along with us on the night. Ask for our managers when you get to the gig. One of them will bring you backstage to meet before the concert".

De spanning voor aanvang van het concert was om te snijden. Eenmaal gearriveerd vroeg Luuk Lenders naar één van de managers van de bekende band en werd de Meerlose musicus achter het podium van het theater in Arnhem geloodst. "Ik dacht dat we nog even wat zouden repeteren, maar nee... De oudste zanger lag vredig een dutje te doen op drie stoelen, de gitarist was ergens roken, de andere zanger zat aan de bar en de nieuwe violist was ergens aan het wandelen."

Na de klassieker Dirty Old Town was het zover. Lenders werd aangekondigd door de gitarist en liep het podium op. "En toen ik eenmaal tussen deze levende legendes op het podium stond, voelde het eigenlijk heel vertrouwd. Het was een fantastische ervaring!"

In eerste instantie zou de Meerlonaar maar één lied met The Dublin Legends meespelen (The Irish Rover), maar uiteindelijk zijn het er vier geworden: The Irish Rover, Whiskey in the Jar, The wild Rover en Molly Malone.

"De heren van The Dublin Legends waren zo relax en ze vonden het inspirerend om nieuwe input te hebben", aldus Luuk Lenders.