Afbeelding
Foto: ron koenen

Extra hulp op de Eerste Hulp

Ysselsteyn | Toneelvereniging Crescendo uit Ysselsteyn brengt op zondag 22 en vrijdag 27 november de hilarische klucht Extra hulp op de Eerste Hulp in De Smelehof in Ysselsteyn en op 29 zondag november in Schouwburg Venray. Onder regie van Rob Van der Veeke heeft de spelersgroep, die dit jaar is uitgebreid met twee nieuwe spelers, hard gewerkt aan hun voorstelling.

Via www.facebook.com/crescendo.ysselsteyn heeft iedereen de afgelopen maanden mee kunnen genieten van het repetitieproces, maar dat is niet alles. De afgelopen weken werd er ook een winactie gehouden.

De winnaar krijgt een VIP-behandeling op 29 november in de schouwburg; gratis entree, champagne ontvangst, een kijkje achter de schermen en een meet & greet met de spelers. De eerste winnaar is afgelopen maandag bekend geworden. Hier is een ludiek filmpje, compleet in de stijl van het stuk, van gemaakt en dit is te bekijken op Facebook. De winnaar is Susan Berden-de Cock. Binnenkort volgt er een tweede VIP-actie. Kaarten voor 22 en 27 november zijn verkrijgbaar via www.crescendoysselsteyn.nl en voor 29 november via schouwburgvenray.nl.


Film Amnesty bij Cambrinus

Horst | Amnesty International presenteert op donderdag 26 november in Cambrinus in Horst de film Give Up Tomorrow, een bijzondere film over een rechtszaak die in de Filippijnen voor grote opschudding zorgde en uitgroeide tot het proces van het jaar.

Give Up Tomorrow won de publieksprijs van het Movies That Matterfestival 2012. Op een stormachtige nacht in de zomer van 1997 raken twee zusjes vermist op een eilandje in de Filippijnen. De negentienjarige student Paco LarraƱaga wordt opgepakt en veroordeeld voor verkrachting en moord, hoewel hij zich op het moment van de moord driehonderd kilometer verderop bevond, in gezelschap van een aantal medestudenten.

Amnesty International, Fair Trials International en de Verenigde Naties zijn ervan overtuigd dat Paco al meer dan zestien jaar vastzit voor een misdaad die hij niet heeft begaan. De film begint om 20.00 uur in Cambrinus. Belangstellenden zijn van harte welkom.