Trainer Ferry Greevink (rechts) samen op de foto met Alex Tangjitwisut (links) en Roy Samson. Foto: ron koenen

Succes Tong-il in Den Haag

Den Haag | Alex Tangjitwisut en Roy Samson van Taekwondo Vereniging Tong-il Venray hebben deelgenomen aan de Residence Open 2015 in Den Haag. Tangjitwisut wist in de A-klasse junioren -68 kg door te dringen tot de finale, maar verloor die. Tangjitwisut is net junior en dit was zijn derde toernooi als junior. Samson wist eveneens door te dringen tot de finale. In deze wedstrijd besliste de uit Maasbree afkomstige Samson de wedstrijd in de laatste ronde puur op tactiek. Het was 7-7 toen de laatste ronde begon en door de tactiek haalde Samson het sterke punt van zijn tegenstander eruit en wist hij nog 3 punten te scoren. Het volgende toernooi waar Tong-il aan deelneemt is het achtste Yoo-Sin Jeugdtoernooi in Nijmegen.

Myrthe Moorrees verliest topper

EINDHOVEN | De voetbalsters van PSV verloren vrijdagavond in de eredivisie de topper tegen FC Twente met 3-2. PSV, met Myrthe Moorrees uit Venray in de basis, gaf in een gelijkopgaande wedstrijd de controle in vier minuten tijd uit handen. Het team vocht zich nog terug maar kwam net te kort. Bij de rust stond het gelijk (1-1), waarna de thuisploeg na de pauze in vier minuten tweemaal toesloeg en uitliep naar 3-1. In de 87e minuut scoorde PSV de aansluitingstreffer uit een scrimmage 3-2, maar verder kwam het team van Moorrees niet. Ondanks de nederlaag staat PSV nog steeds derde in de eredivisie. Ajax gaat aan de leiding met 20 punten uit acht duels.